П'ятниця 26 квіт. 2024
Круглий стіл «Відновлення екосистем, порушених внаслідок воєнних дій та інших антропогенних впливів»

Експерти Всеукраїнської екологічної ліги взяли участь у круглому столі «Відновлення екосистем, порушених внаслідок воєнних дій та інших антропогенних впливів», який відбувся 20 квітня у онлайн форматі.
Організатор заходу – Національний авіаційний університет.

Учасники конференції

Учасники конференції 


Олена Пащенко, заступник голови ВЕЛ, координатор Всеукраїнської дитячої спілки «Екологічна варта», наголосила на тому, що зараз є потреба у психологічному відновленні дітей, які постраждали від війни. Внаслідок повномасштабного вторгнення виховний та навчальний процеси були значно порушені. Більше ніж 1411 дитина постраждала в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації. У 2022 році українські діти провели в бомбосховищах та укриттях понад 900 годин під час повітряних тривог.

Учасники конференції 2

Презентації учасників 


Експертами інформаційно-просвітницького центру «Екологічна варта», ВЕЛ та Лабораторії морального, громадянського та міжкультурного виховання Інституту проблем виховання НАПН України було розроблено програму «Психологічна реабілітація в Природі».

Учасники конференції 3

Мета Проєкту – збереження або відновлення фізичного та психічного здоров’я дітей, які постраждали від російської збройної агресії, досягнення соціально-психологічного благополуччя, зниження частоти та тяжкості наслідків посттравматичного синдрому. Реабілітація у Природі (nature-based rehabilitation) має великий потенціал для відновлення після травматизації та стресів, забезпечує активацію психологічної стійкості поведінки людини, зниження рівня тривожності.

Учасники заходу представили доповіді щодо впливу російської агресії на довкілля України, застосування дистанційних методів для оцінки стану порушених екосистем, екологічних ризиків бойових дій на радіоактивно забруднених територіях.
Також були обговоренні можливості участі громад у післявоєнному відновленні довкілля (на прикладі Миколаївської області) та екомодернізація та декарбонізація економіки України в контексті її післявоєнної розбудови.
У роботі круглого столу взяли участь понад 100 учасників, це студенти, аспіранти, науковці, представники природоохоронних громадських організацій.
Всеукраїнська екологічна ліга дякує факультету екологічної безпеки, інженерії та технологій Національного авіаційного університету за організацію платформи для обговорень питань дослідження військових дій на довкілля та післявоєнного відновлення України!
Джерело: сайт Національного авіаційного університету
Фото: ВЕЛ

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи