Вівторок 19 бер. 2024
Діяльність Херсонської ОО ВЕЛ 2011 рік

zasidannyaУ березні члени Херсонської ОО ВЕЛ провели методичний семінар з питань нормованого водокористування в аграрно-промисловому комплексі за участю вчених Херсонського державного аграрного університету і Південного інституту землеробства.

У червні представники обласної організації ВЕЛ підготовили доповідь на Міжнародну медичну конференцію в м. Одесі по темі «Проблема екології і медицини в системі управління охороною здоров’я». За цією ж теми Херсонська ОО ВЕЛ провела міжрегіональний круглий стіл за участю медиків і екологів Херсонської і Миколаївської областей.

Для висвітлення актуальних екологічних проблем члени Херсонської ОО ВЕЛ організовували круглі столи за участю голови ОДА за темами «Проблеми енергозбереження», «Екологічні проблеми і їхнє рішення на Херсонщине», «Шляхи збереження здоров’я населення області» та інших.

Ведеться плідна співпраця Херсонської ОО ВЕЛ з органами влади через Громадську раду при Херсонській ОДА, Громадську раду при управлінні охорони навколишнього природного середовища та з облводгоспом.

Herson 0004Силами Херсонської ОО ВЕЛ було створено Центр сталого розвитку при обласній організації ВЕЛ.

В цьому році обласна організація ВЕЛ багато уваги приділяла питанням довкілля і здоров’я. В рамках цієї діяльності спільно зі Скадовської РДА та медиками Херсона було створено робочу групу з проблеми «Екологія й здоров’я». Члени ВЕЛ на запрошення МОЗ (АР Крим) виступили на семінарі в м. Симеїз з питань захисту здоров’я громадян у сучасної екологічної ситуації. Представники обласної організації ВЕЛ мають прямий постійний зв’язок з Департаментом лікувальної роботи МОЗ і секретаріатом Комітету ВР з питань охорони здоров’я в розробці теми «Екологія і здоров’я».

Продовжується спільна робота з облуправлінням водного господарства: проведено роботу в 6 районах області з впровадження методів оперативного розрахунку поливів в зрошенні. Дана методика консультантів Херсонської ОО ВЕЛ у 2011 р. задіяна на площі 12,5 тис. га.

В цьому році члени Херсонської ОО ВЕЛ на базі Херсонського державного аграрного університету провели підготовку практикуму для студентів по темі «Моделювання і прогнозування стану навколишнього природного середовища» з використанням карти ВЕЛ.

Активом Херсонської ОО ВЕЛ підготовлено, видано і впроваджено в практику видання «Інструкція з оперативного планування поливних режимів в зрошенні».

За сприяння Херсонської ОО ВЕЛ в м. Херсоні 1–2 грудня проведено Всеукраїнський семінар з питань захисту водно-болотних угідь і виконання положень Рамсарської конвенції.

На початку березня Скадовський районний осередок ВЕЛ пройшов легалізацію шляхом письмового повідомлення (голова організації – Бартчук І. Д.).