Вівторок 19 бер. 2024
Діяльність Дніпропетровської обласної організації ВЕЛ за 2013 рік

Вже традиційно у березні Дніпропетровська ОО ВЕЛ до Всесвітнього дня води проводить засідання круглого столу за участю представників органів виконавчої влади, науковців, громадських організацій екологічного спрямування у приміщенні Дому природи.

До Дня Землі було проведено суботники на території заказника «Лівобережний», в якому взяли участь члени обласної організації та міського осередку ВЕЛ, студенти ВНЗ, мешканці району. Для дітей та молоді були організовані тематичні конференції, лекції у приміщеннях районних бібліотек м. Дніпропетровська.

В травні–червні члени Дніпропетровської ОО ВЕЛспільно з іншими громадськими організаціями та представниками вищих навчальних закладів розробляли екологічні маршруті в створених заповідних територіях.

Вже декілька років активісти обласної організації допомагають зоозахисним організаціям: проводять інформаційно-просвітницькі заходи, збирають добровільні внески, шукають нових господарів для безпритульних тварин тощо. В цьому році був проведений великий захід «Безпечне місто для людей та безпритульних тварин», де обговорювалися питання поводження з безпритульними тваринами у великих містах.

В рамках проекту «Громадська інвентаризація та моніторинг стану водних об’єктів в Україні» Дніпропетровська ОО ВЕЛ продовжили роботи з відновлення джерел області. А також започаткувала проведення обліку сучасного стану водних об’єктів селитебних територій.

У вересні–жовтні члени Наукової ради Дніпропетровської ОО ВЕЛ спільно з Царичанським РО ВЕЛ і Царичанською райдержадміністрація почали підготовку наукового обґрунтування ландшафтного заказника державного значення «Приорільський» в межах Царичанського району, як першої черги до створення національного природного парку «Приорільский».

Дніпропетровська ОО ВЕЛспільно з Інститутом післядипломної освітипровела обласну олімпіаду з екології для школярів.

Дніпропетровська ОО ВЕЛпостійно подає в місцевих засобах масової інформації замітки, статті щодо стану навколишнього середовища в Дніпропетровській області. В цьому році був проведений комплекс заходів щодо інформування населення з питань збереження біологічного та ландшафтного різноманіття області через засоби масової інформації.

Члени Дніпропетровської ОО ВЕЛ продовжили роботи щодо збору інформації до видання «Зеленої книги Дніпропетровської області», а також готується до видання «Червона книга Дніпропетровської області (світ грибів)» із серії Червоної книги Дніпропетровської області.

В розділі " Дніпропетровська обласна організація":

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи