Вівторок 19 бер. 2024
Діяльність Херсонської обласної організації ВЕЛ 2016 рік

Правлінням Херсонської ОО ВЕЛ розпочато створення Карти екологічно шкідливих факторів в районах і містах області. До роботи долучились міські та районні осередки Всеукраїнської екологічної ліги, які мають подати аналітичні матеріали щодо існуючих екологічних факторів на територіях.

З березня Правління Херсонської ОО ВЕЛ спільно із Скадовською районною організацією ВЕЛ проводять роботу з місцевою владою щодо необхідності запровадження роздільного збору побутових відходів в місті і районі.

P1240040

До зустрічей з керівниками Скадовської РДА і міськвиконкому активісти ВЕЛ залучили представників німецької фірми «Шеффер» – виробника контейнерів для роздільного збору ТПВ.

РАЗДЕЛЬНЫЙ СБОР МУСОРА В СКАДОВСКЕ

Сьогодні завдяки ініціативі обласної організації ВЕЛ такі контейнери вже встановлені на пляжах міста Скадовська. На черзі острів Джарилгач, який входить до національного природного парку, селище Лазурне, та інші місця масового відвідування туристів.

Спільно з Херсонським обласним управлінням водних ресурсів члени Херсонської ОО ВЕЛ у рамках святкування Дня Дніпра провели конкурс «Міжнародний день Дніпра-2016», одним із завдань якого є проведення еколого-просвітницької діяльності серед населення про необхідність охорони та відновлення головної річки України.

Головою Херсонської ОО ВЕЛ В. А. Ідаятовим підготовлено та надіслано листи-звернення на ім’я Президента України, Прем’єр-міністра України, до комітетів Верховної Ради України з проханням прискорити модернізацію Херсонського морського торгівельного порту з метою мінімізації шкоди природному середовищу внаслідок перевалки хімікатів, міндобрив та інших сипучих речовин.

В червні відбулася зустріч голови Херсонської ОО ВЕЛ з головою Херсонської обласної державної адміністрації, під час якої передано «Інструкцію по оперативному розрахунку поливних режимів та прогнозу поливів сільськогосподарських культур за дефіцитом вологозапасів», розроблену за участі активістів Херсонської ОО ВЕЛ. Інструкція має особливе значення для раціонального водокористування в умовах, коли обласне керівництво планує значно збільшити площі зрошувального землеробства на Херсонщині.

За участю Скадовського РО ВЕЛ на території Михайлівської ЗОШ І–ІІІ ступенів висаджено 30 дубів. Матеріали про акцію опубліковані в районній газеті «Чорноморець» від 06.05.2016 №37-38.