Вівторок 19 бер. 2024
Заходи у 2012 році

До свого 15-річчя Всеукраїнська екологічна ліга започаткувала конкурс громадських ініціатив. У конкурсі взяли участь члени ВЕЛ з усіх регіонів України. На конкурсі були представлені роботи за різними напрямками роботи: освітньо-виховна діяльність осередків ВЕЛ; новаторські ідеї у проведенні природоохоронних акцій, громадських кампаній, громадських слухань; форми співпраці з органами державної влади та місцевого самоврядування; інноваційний підхід у науково-дослідній роботі осередків ВЕЛ та Наукових рад. Конкурсна комісія відмітила високий рівень виконання робіт, їх багатогранність, актуальність та значний вплив на покращення стану довкілля. Особливо необхідно відзначити активність осередків Дніпропетровської, Луганської, Полтавської, Херсонської, Хмельницької, Чернівецької обласних організацій ВЕЛ та ВДС «Екологічна варта».

Всі учасники конкурсу отримали сертифікат про участь у Всеукраїнському конкурсі громадських ініціатив та подарунки – комплекти видань Всеукраїнської екологічної ліги.

Переможці конкурсу були запрошені до участі у семінарі, який відбувся в Навчально-тренінговому центрі «Екологічна варта» (Севастополь, Батилиман) з 26 липня по 1 серпня 2012 р.

У рамках програми заходів семінару було проведено:

-       засідання круглих столів «Участь осередків ВЕЛ та ВДС «Екологічна варта» у формуванні та реалізації регіональної екологічної політики», «Екологічна освіта та виховання – складова освіти в інтересах збалансованого розвитку» (досвід обласних, міських та районних організацій ВЕЛ та ВДС «Екологічна варта»);

-       тренінги «Написання грантових програм та управління проектними циклами», «Мій екологічний слід»;

-       майстер-клас «Екологічна сумка»;

-       освітньо-виховну програму «Екологічна казка»;

-       семінар «Формування іміджу осередків ВЕЛ та ВДС «Екологічна варта», співпраця зі ЗМІ»;

-       презентацію законопроектів «Про заборону ввезення і реалізації на території України мийних засобів на основі фосфатів» та «Про обмеження виробництва, використання, ввезення та розповсюдження в Україні полімерних пакунків».

Учасники семінару – переможці конкурсу громадських ініціатив мали змогу відпочити на березі моря, обмінятися досвідом роботи з колегами з різних регіонів України, розширити свої знання про історію та природу Криму.

Фото

 2012-01 2012-02 
 2012-03  2012-04

Документи

1) Програма.

Було прочитано 5041 разів