Вівторок 19 бер. 2024
Діяльність Херсонської ОО ВЕЛ 2008 рік

Один з головних напрямів діяльності Херсонської обласної організації ВЕЛ – формування регіональної екологічної політики і вирішення питань у співпраці з органами державної влади.

За підтримки Херсонської обласної організації ВЕЛ на півдні України запущено в дію підприємство з перероблення твердих відходів «Юж-побут – 24».

Весною члени Херсонської ОО ВЕЛ під час акції «Посади своє дерево» висаджували дерева у Ботанічному саду Херсонського університету.

Члени Херсонської ОО ВЕЛ брали активну участь у таких акціях: «Інвентаризація зелених насаджень в м. Херсоні»; «Збережемо острів Джарилгач»; «За територію без ядохімікатів».

Члени обласної організації ВЕЛ брали участь у виїзному засіданні Комітету Верховної Ради України з питань підтоплення у Херсонській області. Потужно займаються проблемами раціонального водокористування, водозберігаючими технологіями. Співпрацюють з органами державної влади, іншими організаціями. Інститутом гідромеліорації в м. Києві, Держводгоспом, облводгоспом, агропромом, управлінням охорони навколишнього природного середовища в м. Херсоні.

За участю активістів Херсонської ОО ВЕЛ видано монографію з питань оптимізації зрошення та його розвитку з урахуванням вимог екологічної політики; проведено збір науково-дослідницького матеріалу по темі «Соціально-екологічне становище в м. Херсоні». В 2008 р. обласна організація ВЕЛ спільно з Херсонською державною телерадіокомпанією створили два телефільми з питань ГМО (по 20 і 10 хв.), які тричі були показані по обласному телебаченню. Голова ХОО ВЕЛ В. А. Ідаятов тричі виступив по обласному радіо – з питань ГМО, підтоплення, підведення підсумків виїзного засідання Комітету ВР України. За ініціативи В. А. Ідаятова та О. Купцової на обласному телебаченні було проведено круглий стіл з питань ГМО.

Матеріали щодо проблеми підтоплення були опубліковані в газетах «Таврійський край», «Екологічний вісник Херсонщини».