П'ятниця 26 квіт. 2024
Всеукраїнській дитячій спілці «Екологічна варта» – 24 роки!
22 квітня 1999 року, у Всесвітній день Землі, була створена Всеукраїнська дитяча спілка «Екологічна варта» за ініціативи та сприяння Всеукраїнської екологічної ліги.
«Екологічна варта» – єдина всеукраїнська дитяча громадська організація, що об’єднує дітей і молодь, які спрямовують свої зусилля на захист природи. Ми формуємо у кожного розуміння, що людина – невід’ємна часточка Природи. Діти та молодь, які свідомо беруть участь у розв’язанні екологічних проблем і створюють проекти, спрямовані на поліпшення екологічної ситуації рідного краю, є справжніми патріотами своєї Батьківщини. Питання охорони та збереження довкілля сьогодні є дуже актуальними, тому підготовка лідерів у цій сфері є вкрай необхідною для суспільства.
Екологічна варта 1
У своїй діяльності Спілка керується принципами гуманізму, відкритості, добровільності, творчої ініціативи та активності
«Екологічна варта» об'єднує більше 40000 активістів та активісток у всіх регіонах України, це – 100 міських, 120 районних та 145 сільських осередків! 
У 2016 році було створено Інформаційно-просвітницький центр «Екологічна варта» в селі Виграїв Корсунь-Шевченківського району Черкаської області у приміщенні колишньої школи, заснованої у 1914 році. 
Екологічна варта 5
Метою діяльності Центру є формування екологічного світогляду громадян України, поширення інформації про стан довкілля, популяризація кращих практик збалансованого розвитку, впровадження екологічно-дружніх технологій, навчання та відпочинок дітей та молоді. Упродовж 2016-2021 рр. Інформаційно-просвітницький центр «Екологічна варта» відвідали близько 3500 дітей.
Екологічна варта 13
Три роки поспіль в рамках програми «Екологічними стежками рідної України» Інформаційно-просвітницький центр «Екологічна варта» відвідало 750 дітей та вчителів Донецької області, які знайомляться з природною, культурною та історичною спадщиною Черкащини, відвідують Корсунь-Шевченківський, Стеблів, Канів, Чигирин, Шевченкове, Холодний Яр.
Організовано та проведено (за підтримки Програми малих грантів ГЕФ в Україні та Центру кращих практик збалансованого розвитку) навчальні семінари, круглі столи, тренінги для різних категорій учасників з усієї України – дітей та молоді, студентів вищих навчальних закладів, освітян, депутатів районних і міських рад, голів ОТГ та сільських рад, працівників органів місцевого самоврядування.
Екологічна варта 11
Дякуємо всім за плідну співпрацю довжиною у більш, ніж два десятиліття, за відданість справі! Цінуємо всіх і кожного з Вас!
Давайте повернемо Землі 
Всі веселкові кольори, 
Надію, віру і любов,
День, щоб до радості прийшов. 
Бажаємо мирного неба над головою! Все буде Україна!
 

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи