П'ятниця 26 квіт. 2024
Акти ядерного тероризму на Запорізькій АЕС
5 серпня російські військові обстріляли Запорізьку АЕС. Окупанти влучили у високовольтну лінію зв’язку «330 кВ ВРП автотрансформатора ЗАЕС – Запорізька ТЕС». Також снаряди влучили прямо у майданчик атомної станції, біля одного з енергоблоків, де знаходиться ядерний реактор. Було серйозно пошкоджено азотно-кисневу станцію та будівлю допоміжного корпусу.
Запорізька АЕС 1
 
Запорізька АЕС 
 
 
 
Знак радіації
 
Знак радіації
 
6 серпня російські окупанти ще раз здійснили ракетні обстріли ЗАЕС та міста Енергодар. Вони влучили по майданчику ЗАЕС безпосередньо поруч зі станційним сухим сховищем відпрацьованого ядерного палива (ССВЯП), це 174 контейнери, в кожному з яких по 24 збірки відпрацьованого ядерного палива! Також було пошкоджено три датчики радіаційного моніторингу навколо майданчика ССВЯП ЗАЕС. Відтак вчасне виявлення та реагування у разі погіршення радіаційної обстановки або витоку радіації із контейнерів відпрацьованого ядерного палива наразі неможливе. Через безліч дрібних осколків від вибухів пошкоджено близько 800 кв м2 віконних поверхонь в різних будівлях станції.
8 серпня – ЗАЕС досі окупована та контролюється російськими військовими. З огляду на те, що дії загарбників передбачити неможливо, загроза фізичній безпеці станції залишається.
Російські окупанти провокують ядерну катастрофу глобального масштабу!
Всеукраїнська екологічна ліга вимагає більш рішучих заходів від Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) для спільних дій у подоланні агресора та ядерного терориста – російської федерації. Першочерговим завданням є закриття від обстрілів території ядерних об’єктів в Україні !
Джерела: НАЕК «Енергоатом»
Фото: мережа Інтернет
 
 
Джерела: НАЕК «Енергоатом»
Фото: мережа Інтернет

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи