Четвер 02 трав. 2024
ВЕЛ у 2022 році відзначає 25 річницю створення організації!
Шановні колеги та друзі!
Саме зараз наша країна переживає важкий і навіть трагічний період своєї історії. Військова російська агресія спричиняє загибель людей, руйнування міст і селищ. Через обстріли промислових підприємств, об’єктів військової та критичної інфраструктури у довкілля потрапляють отруйні хімічні речовини. Від початку російської військової агресії експерти та активісти ВЕЛ фіксують злочини російських окупантів проти довкілля, всі обласні організації разом з волонтерами допомагають переселенцям, збирають кошти та обладнання для військових. Ми пишаємося членами нашої організації, які стали до лав ЗСУ і захищають Україну!
25 років ВЕЛ
Команда ВЕЛ об’єднує відомих науковців, фахівців, депутатів різних рівнів, представників місцевих громад, освітян, журналістів. Громадська ініціатива, згуртованість, чітка громадська позиція, взаємопідтримка – це вирізняє нас серед інших, це дає можливість ВЕЛ розвиватись упродовж багатьох років. Ми – найбільша природоохоронна громадська організація в Україні, осередки ліги представлено в усіх областях України, загальна кількість членів організації становить понад 17,5 тис. осіб.
З перших років нашої громадської роботи ми працювали на випередження, створювали нові процедури й інструменти участі громадськості у формуванні та реалізації національної та регіональної екологічної політики, вносили пропозиції до природоохоронного законодавства з питань збереження живої природи, екологічної безпеки, поводження з відходами, екологічного моніторингу та оцінки впливу на довкілля.
ВЕЛ відкрила про збір коштів на придбання обладнання та термоодягу для Збройних Сил України. Відправити донат можна за посиланням («ВЕЛ для ЗСУ»): https://send.monobank.ua/jar/6UHzxPvTso
Звіт про використання коштів буде оприлюднений тут: https://www.facebook.com/all.ukrainian.environmental.league
Попри всі складності, Всеукраїнська екологічна ліга продовжує природоохоронну роботу. Щодня упродовж 25 років разом з ініціативними та небайдужими громадянами ми докладаємо багато сил та часу для збереження довкілля, дізнатися більше про результати нашої з Вами плідної праці можна в інтерв’ю голів обласних організацій ВЕЛ за хештегом #25_років_ВЕЛ. Діліться своїми спогадами в коментарях.
Запрошуємо Вас взяти участь в урочистому засіданні Правління ВЕЛ, присвяченому 25-й річниці створення нашої організації.
Засідання відбудеться 12 грудня 2022 року о 15:00.
Доєднатись до zoom- конференції можна за посиланням:
Код зустрічі: 927 139 8279, Пароль: 4xfBSb
Всеукраїнська екологічна ліга дякує усім, хто упродовж багатьох років підтримував нашу організацію, сприяв її розвитку та робив внесок у справу захисту довкілля.
Ми переконані, що спільні зусилля, спрямовані на захист довкілля, дадуть можливість досягти поваги до прав Природи і людини, запровадити європейські екологічні стандарти, принципи збалансованого розвитку в системи управління державою та відновити наше довкілля після Перемоги України.
Діймо разом на захисті довкілля!
З повагою, голова ВЕЛ
Тетяна Тимочко

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи