Вівторок 19 бер. 2024
15 жовтня – Всесвітній день чистих рук

День чистих рук 3Сьогодні Всесвітній день чистих рук. Із 2008 р. цей день відзначається щорічно 15 жовтня і присвячується підвищенню обізнаності та розуміння важливості миття рук із милом як ефективного та доступного способу запобігання хворобам і збереження життя людей.

День чистих рук 6Як відзначають експерти ООН та ВООЗ, миття рук рятує тисячі дитячих життів щодня. Брудні руки є однією з головних причин високої дитячої смертності в Азії та Африці. Через немиті руки в організм людини потрапляють збудники холери, вірусної пневмонії, гепатиту, грипу та гострих респіраторних захворювань. Саме тому ООН і ЮНІСЕФ закликали виділити один день на рік, щоб звернути увагу на необхідність привчити дітей мити руки.

Під час пандемїї COVID-19 ця процедура виходить на перший план.

День чистих рук 4

Не можна не помітити, що така проста гігієнічна процедура, як миття рук, здатна попередити не тільки зараження організму шкідливими вірусами та інфекціями, але і зробити життя людини більш комфортним, приємним і безпечним.

День чистих рук 2Питання гігієни не може бути проблемою однієї людини. Крім його бажання він може стати розповсюджувачем важких захворювань. Кишкові інфекції здатні вразити одразу все сімейство, а не одну людину. Питання гігієни рук стоїть особливо гостро в підприємствах громадського харчування, дитячих установах. До працівників даних закладів застосовуються підвищені вимоги, адже від того наскільки співробітники дотримуються правил миття рук багато в чому залежить здоров'я сотні дітей.

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи