Вівторок 19 бер. 2024
Діяльність Чернігівської ОО ВЕЛ 2016 рік

Організація налічує 535 членів, серед яких освітяни, медики, науковці, студенти.

Діють Чернігівський та Ніжинський міські осередки, а також районні: Чернігівський, Ріпкинський, Новгород-Сіверський, Семенівський.

Основні напрямки діяльності – науковий, еколого-просвітницький, еколого-туристський.

Науковці Чернігівської ОО ВЕЛ провели експедиційні дослідження сучасного стану природно-заповідних територій у Ріпкинському, Городнянському Новгород-Сіверському та Семенівському районах.

Проводиться екопросвітницька роботи серед місцевого сільського населення щодо недопущення несанкціонованих сміттєзвалищ (Чернігівський район).

Продовжили функціонування в Ріпкинському р-ні екологічна стежка «Первоцвіти» (с. Зубахим), у Чернігівському р-ні – «Де Снов зливається з Десною» (с. Брусилів).

Chernigiv 2016Проведено молодіжну експедицію до Щорського району «Природа+історія» (заказник загальнодержавного значення «Мох», меморіальний комплекс «Лісоград»). Вивчалися весняні ефемероїди в урочищі «Радомська дача».

Традиційно для членів ВДС «Екологічна варта» влітку на території Чернігівського району здійснювалося пізнавальні конкурси на лоні природи «Знайомі незнайомці», «Флорвікторина», «Рослини-мандрівники»; проведено  обласний конкурс-виставку  «Скарбниця Деметри».

Науковці Чернігівської ОО ВЕЛ взяли участь у консультативній зустрічі щодо визначення стратегічних пріоритетів Програми малих грантів Глобального екологічного фонду на 2015-2018 рр., яка відбулася 17 вересня 2015 року у м. Києві.

Члени обласної організації співпрацюють з Мезинським НПП, Чернігівським національним педуніверситетом, Ніжинським державним університетом, Центрами позашкільної роботи з дітьми та молоддю, Департаментом екології, Деснянським водним басейновим управлінням.

Члени Чернігівської ОО у районах області проводять регіональні заходи у межах всеукраїнських акцій. Так, у грудні проведений конкурс «Замість ялинки – зимовий букет» у осередку Чернігівського педуніверситеті та у Мезинському НПП, до якого активно залучена студентська та учнівська молодь. Під час громадської кампанії «Батарейкам – утилізація!» встановлені контейнери у ВНЗ та ЗОНЗ м. Чернігова.

Ведеться співпраця зі ЗМІ: 3 виступи на регіональному телебачення, 2 виступів по обласному радіо, 1 публікація у місцевій 2 газеті.