Вівторок 19 бер. 2024
Діяльність Херсонської ОО ВЕЛ 2013 рік

Голову Херсонської обласної організації ВЕЛ В. А. Ідаятова було назначено заступником керівника робочої групи щодо підготовки проекту плану дій з охорони навколишнього природного середовища Херсонської області на період до 2015 року, він також є керівник підгрупи громадсько-експертного супроводу. Цю робочу групу було створено згідно з дорученням голови Херсонської ОДА від 11.03.2013 № 40-д, членами робочої групи призначено 18 керівників структурних підрозділів ОДА, територіальних підрозділів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади.

На початку березня відбулася зустріч заступника голови обласної державної адміністрації М. Мельник з громадськістю для обговорення питання функціонування Національного парку «Джарилгацький». У зустрічі взяли участь представники Херсонської ОО ВЕЛ: В. Ідаятов, голова обласної організації ВЕЛ, І. Бартчук, голова Скадовського РО ВЕЛ, члени ВЕЛ: В. Зеленов, Н. Возоловська. Під час зустрічі голова Скадовської районної державної адміністрації Є. Устинов підкреслив, що є можливість відкоригувати Положення про Національному парку і в рамках правового поля вирішувати питання по землі. За його словами, в цьому році, як і раніше, будуть вирішуватися питання відкриття причалів, організації відпочинку на острові. Жителі району, представники громадських організацій висловили своє бачення і надали пропозиції для вирішення питання, адже їх хвилює чи буде доступний для скадовчан острів, який нещодавно став Національним парком. Крім того, було акцентовано, що скадовчани і влада хочуть зберегти флору і фауну острова, залишити його доступним для всіх. Також громадськість подякувала керівництву області за те, що вони піклуються і захищають їх інтереси, забезпечують виконання чинного законодавства.

Джарилгач

О. Джарилгач

Підбиваючи підсумки зустрічі та заслухавши всіх присутніх, М. Мельник дав доручення створити робочу групу із залученням громадськості та рекомендував адміністрації Національного парку не перевищувати свої повноваження, повністю виконати Указ Президента України про створення Національного парку «Джарилгацький». Всі четверо представників Херсонської ОО ВЕЛ були рекомендовані до складу робочої групи з питань розвитку НПП «Джарилгацький» при Херсонській ОДА.

За рекомендацією Правління Херсонської ОО ВЕЛ Скадовський РО ВЕЛ уклав Угоду про співпрацю з керівництвом Національного природного парку «Джарилгацький». Угодою передбачено співпрацю у конкретизації Положення про даний НПП, спільному розгляді пропозицій стосовно меж НПП, аналізі різних пропозицій щодо діяльності НПП «Джарилгацький». Навколо цього НПП останнім часом склалася напружена ситуація у зв’язку з висуненням деякими групами громадськості вимог відмінити Указ Президента України про його створення.

Члени Херсонської обласної організації ВЕЛ взяли участь у громадських слуханнях з питань взаємодії управлінських структур у попередженні надзвичайних стихійних ситуацій, які відбулися 27 вересня в Херсонському облуправлінні водних ресурсів. На слуханнях виступив голова організації В. Ідаятов з аналізом природних, техногенних та управлінських факторів, що впливають на підтоплення і затоплення на території області. Прийняті рішення мають скерувати управлінців, керівників владних структур, наукових інституцій на більш глибоку прогнозовану роботу та моделювання ефективних дій на випадок стихійного лиха враховуючи досвід західних та Одеської областей.