Вівторок 19 бер. 2024
Діяльність Чернігівської ОО ВЕЛ 2010 рік

Значну роботу здійснює Наукова рада Чернігівської ОО ВЕЛ. Чернігівська Ліга плідно співпрацює з багатьма вищими навчальними закладами.

В грудні Чернігівська ОО ВЕЛ провела міжнародну наукову конференцію «Фіторізноманіття прикордонних територій України, Росії та Білорусі у постчорнобильський період», в якій взяли участь 45 науковців з України, Росії та Білорусі. За результатами конференції був виданий збірник статей.

Чернігівська ОО ВЕЛ провела регіональну акцію «За чисту Ялівщину» – упорядкування території урочища, інформаційна компанія серед громадськості.

Навесні постійно проводяться рейди громадських інспекторів у зелених зонах та ринках для перевірки дотримання природоохоронного законодавства

9 ChernigivВлітку обласна організація організувала еколого-туристичні мандри мальовничими куточками Чернігівщини (Новгород-Сіверський, Коропський, Ріпкинський райони).

Багато уваги Чернігівська ОО ВЕЛ приділяє вихованню екологічно свідомої молоді. В квітні була організована Міжвузівська студентська наукова конференція «Дослідження в галузі природничих наук: здобутки і перспективи». Під час роботи конференції відбувалися наукові дискусії, відеоперегляд матеріалів про екологічні проблеми Чернігівщини.

13 ChernigivВлітку вже традиційно обласна організація ВЕЛ відкрила свій екологічний табір для дітей та молоді. В цьому році в таборі відпочивало і навчалося
35 студентів та 15 учнів. Для старшокласників був організований екологічний практикум старшокласників, під час якого відбувалися практичні заняття, екскурсії, акція очищення лісопаркової зони.

Чернігівська ОО ВЕЛ в цьому році посилила свою співпрацю зі ЗМІ: було зроблено 10 повідомлень в інформаційних випусках Чернігівському обласному радіо, 2 сюжети в інформаційному випуску на Чернігівському міському телебаченні, 2 публікації у газеті «Чернігівські відомості».