Вівторок 19 бер. 2024
Діяльність Чернігівської ОО ВЕЛ 2020 рік

Інтервю КарпаенкоЧернiгiвський міський оередок ВЕЛ у квітні зосередив свою роботу на співпраці з місцевими ЗМІ. Юрій Карпенко, голова міського осередку, брав участь у прямих еферах суспільного радіо UA.Чернігів, зокрема  з проблем зникнення бджіл на Чернігівщині, давав інтерв'ю щодо сторічної антипки у Чернігові, найстарішої вишні України, та необхідності її охорони.

30 квітня 2020 р. активісти міського осередку у складі експертної комісії з обстеженя зелених насаджень міста зупинили знищення 60-річного 20-метрового дерева  ялини колючої (форма сиза), обґрунтувавши необхідність її укріпленя та збереження в центрі міста.

День Землі Чернігів2Цьогорічний, 50-й, Міжнародний День Землі члени Чернігівської ОО ВЕЛ відзначили проведенням онлайн круглого столу «Від екологічних проблем глобальних до регiональних». До відеоконференції, проведеної на платформі zoom, було залучено 18 учасникiв з Чернігова, Рiпок, Прилук, Нiжина, Сновська та Славутича.

День Землі Чернігів3Питання, що обговорювалися стосувалися поводження з небезпечними відходами, евтрофікації водойм, функціонування штучних екосистем на території Чернігівської області. Для ініціації дискусії були заслухані ключові доповіді Сергія Балюна (Славутич), Валерії Боговін (Сновськ), Володимира Попруги (Ріпки), Вікторії Паперник (Чернігів). Модераторами круглого столу були голова Наукової ради Чернігівської ОО Олександр Лукаш та голова Чернігівського МО ВЕЛ Юрій Карпенко.

Десна ЛукашОсередки Чернігівської ОО ВЕЛ активно застосовують різні форми природохоронної роботи, особливо щодо водних ресурсів: залежно від особливостей водних об’єктів певної території, ступеня антропогенного впливу на них, екологічних проблем, що виникають у процесі водокористування. Так, 29 квітня 2020 р. голова Наукової ради Чернігівської обласної оранізації Всеукраїнської екологічної ліги Олександр Лукаш взяв участь у прямому ефірі телебачення «Суспільне Чернігів» в обговоренні проблеми обміління річки Десни – найчистішої з великих річок України.

Десна3

Чистий парк2Активісти Чернiгiвського МО ВЕЛ разом з директором РЛП «Ялівщина» В. Свердловим на травневі свята провели екоакцію «Чистий парк», під час якої було прибрано яри від сміття та територію навколо джерела. Системна природоохоронна робота науковців ВЕЛ сприяє збереженню парку.

Чистий парк1

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи