Неділя 28 квіт. 2024
11 лютого — Міжнародний день жінок і дівчат у науці
 
Гендерна рівність посідає центральне місце в досягненні Цілей сталого розвитку. Заснуванню цієї дати передувала прийнята 20 грудня 2013 року Генеральною Асамблеєю ООН резолюція «Наука, техніка та інновації в цілях розвитку», в якій проголошувався рівний доступ жінок і дівчат будь-якого віку до досягнень і розвитку науки, техніки і інновацій як запорука забезпечення ґендерної рівноправності у цій сфері. Через два роки, 20 грудня 2015 року, Генеральна Асамблея ООН прийняла резолюцію A/RES/70/212, якою встановила 11 лютого як Міжнародний день жінок і дівчат у науці. Понад 60 країн приєднались до ініціативи.
 
428341593 701598132161817 705563047645670851 n
 
За даними ЮНЕСКО, жінки і дівчата, як і раніше, в науковому середовищі представлені значно менше, ніж чоловіки: в середньому лише 30% науковців в усьому світі – жінки. Численні дослідження показали, що жінки в областях STEM (наука, технології, інженерія та математика) публікують менше матеріалів, отримують менше грошей за свої дослідження і не досягають у своїй кар’єрі більшого прогресу, ніж чоловіки.
Хоча все більше жінок очолюють програми та організації з масштабними процесами, соціальний контекст у багатьох країнах і в робочому середовищі не змінився. Жінки продовжують стикатися з дискримінацією, вважаються менш надійними, ніж їхні колеги-чоловіки, стикаються з нерівними умовами праці та домаганнями, і в цілому стикаються з більшими проблемами при кар’єрному просуванні.
Всеукраїнська екологічна ліга вітає всіх жінок і дівчат, які з великим запалом та відданістю працюють у науковій галузі. Ваш внесок у збереження навколишнього середовища та розвиток наукових досліджень є невід'ємною складовою сталого розвитку нашої країни. Діймо разом на захисті довкілля!

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи