Неділя 28 квіт. 2024
22 квітня – Всесвітній День Землі (International Mother Earth Day)

Вперше День Землі був відзначений у 1970 році, і з того часу його проводять щороку 22 квітня. Це свято чистої Води, Землі й Повітря, яке має на меті об’єднати людей планети для захисту навколишнього природного середовища, привернути увагу до екологічних проблем. Цей день – нагадування про екологічні катастрофи, день, коли кожна людина має можливість замислитися над тим, що саме вона може зробити для довкілля.

Цей день – символ єдності, усвідомлення, що тільки спільними зусиллями ще можливо боротися з глобальними екологічними та існуючими соціальними проблемами на нашій планеті.

Posady derevo KytaygorodPosady derevo Poltava

У цьогорічний день Землі ми маємо злочини проти людства та знищення унікальних природних ландшафтів України військовими російськими злочинцями.

Чим довше триватиме російська військова агресія на території України, тим більше загостряться існуючі негативні фактори впливу на довкілля та виникнуть нові техногенні загрози, що спричинять значне забруднення довкілля та ризики для здоров’я нації.

З 1990 року цей день проголошено міжнародним, а в Україні він відзначається з 1992 року. У цей день кожен мешканець планети може зробити свій маленький внесок у справу захисту навколишнього середовища: очистити від сміття прилеглі території, висадити хоча б одне дерево, відмовитися хоча б на один день від використання автомобіля тощо. День Землі щорічно відзначається в 147 країнах.

День ЗемліДень довкілля2019 1

Всеукраїнська екологічна ліга упродовж 25 років проводить практичні природоохоронні заходи, наукові конференції, круглі столи, просвітницькі заходи для дітей і молоді, присвячені цій даті.

Безпрецедентні глобальні зміни і швидке скорочення різноманітних видів рослин і тварин безпосередньо пов’язані з діяльністю людства: вирубка лісів, браконьєрство, забруднення навколишнього середовища побутовими та промисловими відходами, неконтрольоване використання пестицидів. Цей перелік не є вичерпним, але вплив їх на довкілля є безсумнівним.

Урок екологічних знаньДень довкілля2019 8

Всі живі істоти мають цінність, і кожна з них відіграє унікальну роль у складній екосистемі. Кожної години на Землі вимирають три види тварин. Щодня зникають понад 70 видів фауни та флори. Кожен восьмий птах – на межі зникнення. Якщо ми не будемо діяти зараз, то вимирання може бути найтривалішою спадщиною людства. За останні десятиліття люди стали споживати стільки ресурсів, що планета не в змозі їх відновити.

День довкілля2019 9

Ми повинні працювати разом, щоб захистити види, які знаходяться під загрозою. Поки ще маємо для цього час!

Діймо разом  на захист довкілля!

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи