П'ятниця 26 квіт. 2024
Збереження біорізноманіття в Бурунді
01 вер. 2014


БурундіУнікальна екосистема Національного парку Рувубу, що на північному сході Бурунді, знаходиться під загрозою браконьєрства, пожеж, вирубок та сільського господарства, яким заробляє на життя 90% місцевого населення. Простягаючись більш ніж на 50 000 га, ця територія слугує домівкою для рідкісних видів рослин та тварин, таких як буйволи.

«Втрата сільськогосподарських земель внаслідок деградації призвела до незаконної експлуатації площ національного парку», – пояснює Алексіс Некіза, біолог з Асоціації охорони природних ресурсів (APNR), який працює з населенням, що мешкає поблизу національного парку. Для підвищення обізнаності та залучення місцевих мешканців до управління природними ресурсами країни, з 2011 року уряд Бурунді, Глобальний екологічний фонд (GEF) та ПРООН спільно розпочали фінансування проекту зі збереження різноманіття. Проект був розрахований на 4 роки і спрямований на посилення захисту національних парків Бурунді та їхнє збалансоване управління.

За весь період реалізації проекту було створено більше 100 об’єднаних комітетів з охорони національних парків, проведено інформаційні семінари з питань пожеж та їх наслідків. Крім цього, місцеве населення кожного дня разом з працівниками парків патрулюють територію та борються  з браконьєрами.

Ще однією метою проекту було залучення мешканців до заліснення територій, що постраждали від антропогенного впливу. Майже 200 000 видів рослин, у тому числі зникаючі, були висаджені на території їхнього колишнього зростання.

Детальніше

В розділі "Новини":

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи