Четвер 28 бер. 2024
Покровськ – місто, в якому люди вчаться мислити екологічно

Однією з найбільших екологічних проблем є зростання обсягів використаної електроніки та електричного обладнання, серед яких особливу загрозу становлять відпрацьовані батарейки.

Батарейки потребують спеціального оброблення для знешкодження, тому їх не можна викидати разом з побутовим сміттям. Розкладання однієї неправильно утилізованої пальчикової батарейки триває понад 20 років.

DSCN7558Багато українських міст беруть активну участь у подоланні даної проблеми. Тепер до них приєднався  і Покровськ. З вересня 2015 року наше місто і район приєдналися до всеукраїнської акції «Батарейкам – утилізація». Першими активну роботу з інформування населення про негативний вплив відпрацьованих джерел струму почали учні ЗОШ №3  - учасники Всеукраїнської дитячої спілки «Екологічна варта». Потім до акції приєдналися колективи Навчально-виховного комплексу, ЗОШ№6, Новоекономічної ЗОШ, Удачненської ЗОШ, районної станції юних натуралістів, Гродівської ЗОШ, Красноармійського індустріального  інституту та Обласний осередок Національної організації скаутів України. В усіх закладах проводилась роз’яснювальна робота  серед вчителів, учнів, батьків, були розвішані інформаційні листівки. Відпрацьовані джерела струму збирали в  пластикові контейнери.

За період акції зібрано 180 кг пальчикових батарейок, які передано представникам Всеукраїнської екологічної ліги для подальшого відправлення на утилізацію у Францію на завод «TREDI». Це значний внесок у справу збереження екології рідного краю. Акція продовжується. Приєднуйтеся і ви!

Вчитель біології ЗОШ №3

Корнієнко Л.О.

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи