П'ятниця 29 бер. 2024

Останні новини

Всеукраїнська екологічна ліга виступає проти передачі земельної ділянки в приватну власність «Центру дитячо-юнацького туризму», який знаходиться у Ялівщині в Чернігові

25 листопада небайдужі мешканці, активісти підготували публічну акцію протесту біля Чернігівської міської ради. Активісти Чернігівської обласної організації Всеукраїнської екологічної ліги створювали та розвивали упродовж 20 років «Центр дитячо-юнацького туризму» та опікувались екологічним вихованням дітей.

Проти передачі землі Чернігів 1

Природні умови, рельєф Ялівщина є сприятливим місцем для активного відпочинку дітей, тут знаходиться регіональний ландшафтний парк «Ялівщина», де є всі можливості для розвитку водного, пішохідного, велосипедного туризму.

Проти передачі землі Чернігів 2У центрі дитячо-юнацького туризму 24 гуртки, в яких займається близько 380 дітей. Це комунальний заклад позашкільної освіти, куди приходять діти різного віку. На базі команди центру у 2021 році була сформована збірна команда області, яка на чемпіонаті України з пішохідного туризму.

Всеукраїнська екологічна ліга вимагає від органів міської влади скасувати рішення щодо передачі земельної ділянки в оренду, яка належить «Центру дитячо-юнацького туризму».