Версія для друку
Перемога громадськості щодо захисту Регіонального ландшафтного парку «Ялівщина»

Ялівщина3Чернігівська обласна організація Всеукраїнської екологічної ліги спільно з науковою громадськістю Чернігова, до складу якої входять професійні екологи й науковці інших галузей, члени науково-технічної ради та представники Регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», представниками ініціативної групи із захисту Ялівщини відстояли кандидатуру Свердлова В. О. на посаді директора парку.

Сьогодні відбулось засідання Чернігівської обласної ради, під час якої депутати не підтримали Парфентьєва О. Г. – призначенця Департаменту екології та природних ресурсів ОДА на посаду директора Регіонального ландшафтного парку «Ялівщина».Ялівщина1
Громадськість Чернігівщини підтримує Свердлова В. О., який багато років обіймає посаду директора РЛП та не допускає порушення природоохоронного законодавства на території парку, а також не допускає «прихватизації» цінних природних ділянок.

Варто зазначити, що конкурсна комісія з проведення відбору на посаду директора РЛП «Ялівщина» була сформована без залучення науковців-екологів, представників обласної ради і міської влади. Під час роботи було допущено грубі процедурні порушення. За цими фактами вже тривають два досудові розслідування і в процесі – відкриття третього кримінального провадження.

Ялівщина5Керівництво Департаменту екології та природних ресурсів умисно виключило з переліку вимог до кандидата на посаду директора КЗ РЛП «Ялівщина» пункт про необхідність для кандидата мати 3-річний досвід роботи в організації діяльності природно-заповідного об’єкту. За цим фактом порушено кримінальне провадження за ст. 366 Кримінального кодексу України (службове підроблення).
Конкурсна комісія обрала директора РЛП «Ялівщина» з порушеннями законодавства України, в її діях проглядається упередженість і умисел не на користь унікального природно-заповідного об’єкту «Ялівщина».

Сподіваємось, що подальше вирішення подібних кадрових питань буде проводитись прозоро та у відповідності до діючого законодавства.