Субота 20 квіт. 2024
Зупинимо забруднення водойм!

13 липня 2016 р. відбулася прес-конференція «Екологічний стан водойм України. Причини та наслідки забруднення води та замору риби у річках».

У прес-конференції взяли участь: голова Державної екологічної інспекції України Андрій Заїка, голова Всеукраїнської екологічної Ліги Тетяна Тимочко, голова Асоціації рибалок України Олександр Чистяков, начальник відділу координації діяльності територіальних органів управління водних ресурсів Державного агентства водних ресурсів України Михайло Хорєв. Під час прес-конференції учасникам надано оперативну інформацію про ситуацію на річках у Чернігівській, Полтавській, Житомирській, Дніпропетровській, Черкаській, Сумській, Київській, Хмельницькій областях.

Тетяна Тимочко під час свого виступу зазначила, що активісти Всеукраїнської екологічної ліги проводять постійний моніторинг та здійснюють громадську оцінку стану забруднення річок по всій території України. Скиди забруднюючих речовин у водойми спричинюють не лише масовий замор риби, страждають також дикі водоплавні птахи! На її думку, основними причинами критичної ситуації, яка склалася сьогодні з водними ресурсами, є:

–  систематичне забруднення поверхневих вод промисловими та побутовими стоками, третину яких скидають неочищеними або недостатньо очищеними;

–  незаконна забудова природоохоронних прибережних смуг;

–   необдумане будівництво численних малих і великих гідроспоруд на річках.

Все це у поєднанні з аномальною спекою та швидким нагріванням води в мілководних річках і спричинило екологічну катастрофу.

В розділі "Прес-конференції":

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи