Версія для друку
РЕЗУЛЬТАТИ АКЦІЇ "УЖГОРОД - ХЕРСОН АБО ПОВЕРНЕННЯ ПЛАСТИКОЖУЯ"

Щиро раді повідомити, що попри складнощі, з якими нам випало зіткнутися, нам таки вдалося провести нашу улюблену акцію зі збору пластику - і дуже результативно! Для створення пам'ятної таблички "З Херсоном у серці" нам надіслали пластик з різних куточків України: долучилися команди з 19 областей і з півночі, і з півдня, і з заходу, і зі сходу, - що по-справжньому вкотре об'єднало нашу країну.


Акція-Закарпатська ОО ВЕЛ


Як завжди, найактивнішу участь приймали школи - 87% всіх учасників становлять саме школярі. Багато хто збирав пластик від минулої нашої акції і зізнався, що зберігав його до наступної, маючи надію в серці, що ні війна, ні будь-які негаразди не завадять нам її провести знову. Дякуємо, що вірили і дочекалися! Звичайно, реалії нашого сьогодення внесли корективи і в нашу акцію - не всі бажаючі взяли участь через відсутність світла та зв'язку, або ж навіть змогу зібратися усім разом задля спільної мети. Та попри це нам вдалося об'єднати 48 сильних великих команд загальною чисельністю понад 10 000 осіб, а це вже справжнє чудо! Загалом було зібрано і передано на переробку 392 кг HDPE-пластику, а значить на стільки ж кг стало менше сміття. Кожна команда на знак вдячності отримає диплом та янгола-охоронця із зібраного нею і переробленого пластику. Частина пластику також пішла на виготовлення пам'ятної таблички "З Херсоном у серці", що вже була встановлена у торговому центрі вільного Херсона. Символічно, що в цій таблиці є шматочки пластику чи не з усієї України.

Вироби з пластика

Вироби з пластика

Наша акція завершилася, але сподіваємося, ви продовжите сортувати відходи, адже відсортовані відходи стають новими крутими ресурсами.
Акція реалізовується проєктом ЄС / ПРООН «Європейський Союз задля посилення екологічного моніторингу Чорного моря (EU4EMBLAS)»????https://emblasproject.org/ разом із учнівською екологічною командою Zero Waste School : Херсон та Закарпатською обласною організацією Всеукраїнської екологічної ліги