Версія для друку
Зустріч громадських природоохоронними організацій з єврокомісаром з питань довкілля, океанів та рибальства
17 лютого 2023 року відбулася зустріч представників природоохоронних громадських організацій з єврокомісаром з питань довкілля, океанів та рибальства Віргініусом Сінкевичюсом та його командою.
Під час зустрічі було обговорено аспекти «зеленого відновлення» українських міст. Також презентовано проєкт «Фенікс», який спрямований на посилення спроможності українського громадянського суспільства, внутрішньо переміщених осіб, інституцій, а також громад, які приймають ВПО, протидіяти наслідкам війни. Цей проєкт поєднує фінансування від місії «Горизонт Європа» для кліматично нейтральних та розумних міст, а також програми LIFE.
Зустріч Єврокомісаром з питань довкілля океанів та рибальства 17 02 2023
 
Учасники зустрічі
 
На першому етапі передбачена співпраця між українськими містами та містами ЄС для обміну досвідом на шляху до кліматичної нейтральності, енергоефективності та зменшення впливу на довкілля. На підготовчі заходи ініціативи передбачається фінансування у розмірі щонайменше 7 мільйонів євро.
Учасники зустрічі з Єврокомісаром 17 02 2023
Голова Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко наголосила на необхідності подальшої імплементації довкіллєвих Директив і регламентів ЄС.
Важливим моментом є узгодження оновленого українського законодавства у сфері довкілля з політикою Європейського Зеленого курсу.
Експерти ВЕЛ зауважують, що консультації між Єврокомісією та Україною є надзвичайно важливими у рамках реалізації проєктів щодо зеленої відбудови нашої держави в рамках Національної програми по адаптації законодавства ЄС (NPAA). Всеукраїнська екологічна ліга дякує Європейському Союзу за підтримку!
Джерело: сайт Європейського Союзу
Фото: сайт Європейського Союзу