Четвер 28 бер. 2024
Вебінар «Найкращі управлінські практики щодо захисту вразливих (водних) ресурсів»
 
Експерти Всеукраїнської екологічної ліги взяли участь у онлайн-вебінарі «Найкращі управлінські практики щодо захисту вразливих (водних) ресурсів», який відбувся 18 квітня 2023 року в онлайн-форматі за сприяння Лісової Служби США та організаційної підтримки ГО «ФОРЗА».
18.04.2023 Вебінар щодо захисту вразливих водних ресурсів лісова служба Форза 1
Полін Адамс, експертка з гідрології Лісової Служби США, розповіла про американський досвід комплексного управління водними ресурсами, представила найкращі управлінські практики, розповіла про оцінку вразливості ландшафтів, використання ГІС-інструментів під час етапу проєктування та методи мінімізації ерозії дороги від водних потоків в лісах.
18.04.2023 Вебінар щодо захисту вразливих водних ресурсів лісова служба Форза 2
Цільовою аудиторію тренінгу були лісівники-практики: головні лісничі, головні інженери лісового господарства та інженери з будівництва доріг в штаті лісогосподарських філій ДП «Ліси України», лісничі, проєктанти лісових доріг та незалежні інженери з будівництва лісових доріг та технічного нагляду, науковці, які працюють над питаннями технології лісозаготівель та будівництва лісових доріг, волоків та лісової інфраструктури, викладачі та студенти лісогосподарських спеціальностей, спеціалісти природоохоронних установ, представники громадських 
 організацій.
18.04.2023 Вебінар щодо захисту вразливих водних ресурсів лісова служба Форза 4
Довідково. Лісозаготівля може безпосередньо впливати на якість води, порушуючи шляхи водної міграції в ландшафті. Будівництво доріг, волоків, лісових складів або дренажних систем призводить до:
– зменшення поглинальної здатністі ґрунту;
– збільшення ерозії ґрунту; 
– змінення напряму водних потоків.
Найкращі управлінські практики призначені для імітації або захисту природних функцій лісів, завдяки їх застосуванню можна спрямовувати та розосереджувати водні потоки в ландшафті, уникати значної деградації ґрунтового покриву, фільтрувати осад, запобігати великим змінам температури води.
 
Джерела: Посібник «Найкращі управлінські практики для лісового господарства: Забезпечення якості води в штаті Нью-Гемпшир»
Фото: ВЕЛ 

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи