Субота 20 квіт. 2024
Всесвітній день Землі
Всесвітній день Землі – це міжнародне свято, яке відзначається щорічно 22 квітня з метою привернення уваги до проблем екології та охорони природи. 
22.04.2023 день Землі 3
Основною метою Всесвітнього дня Землі є привернення уваги людей до необхідності збереження навколишнього середовища та збалансованого використання природних ресурсів для забезпечення життя сучасного людства і збереження їх для наступних поколінь.
 
22.04.2023 день Землі 10
 
У цьогорічний день Землі ми маємо злочини проти людства та знищення унікальних природних ландшафтів України військовими російськими злочинцями.
Чим довше триватиме російська військова агресія на території України, тим більше загостряться існуючі негативні фактори впливу на довкілля та виникнуть нові техногенні загрози, що спричинять значне забруднення довкілля та ризики для здоров’я нації.
22.04.2023 день Землі 2
Кожного року в цей день проводяться різноманітні заходи, присвячені проблемам навколишнього середовища та охорони природи. Це можуть бути екологічні акції, конференції, круглі столи, виставки, екологічні марші та інші заходи.
22.04.2023 день Землі 4
Появою цього дня ми завдячуємо Джону Мортону – американському громадському діячеві, який звернув увагу на те, що дерева пустельної прерії штату вирубувалися для будівництва житлових будинків та їх опалення. Тож він запропонував провести день, присвячений благоустрою та залученню уваги до посадки дерев. У цей день громадяни вигравали призи за посадку найбільшої кількості дерев. Це святкування було дуже популярним: за один день було висаджено понад 1 мільйон дерев. 
Для забезпечення істотного поліпшення стану довкілля, поєднання зусиль державних органів, органів місцевого самоврядування, громадських організацій, підприємств, установ, широких верств населення у вирішенні екологічних завдань, відродження традицій українського народу щодо шанобливого ставлення до навколишнього природного середовища в країні щороку протягом місяця проводять заходи з озеленення та благоустрою територій. 
Активісти ВЕЛ закликають в цей день приділити увагу Природі, спрямувати заходи на захист довкілля. 
Дбаємо про Природу, примножуємо природні багатства, допомагаємо ЗСУ та плекаємо Україну!
 

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи