Версія для друку
Підсумки Всеукраїнської учнівської олімпіади з екології у місті Київ
25 лютого 2023 року відбувся ІІ тур ІІІ (міського) етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з екології серед учнів 10–11 класів у Києві. Олена Пащенко, заступник голови Всеукраїнської екологічної ліги, старший науковий співробітник лабораторії громадянського та морального виховання Інституту проблем виховання НАПН України, взяла участь у роботі журі та оцінюванні робіт.
 
Екологічна освіта
 
Всеукраїнська екологічна ліга дякує всім учасникам та їх керівникам за наукові напрацювання та наполегливу працю! Участь старшокласників в учнівській олімпіаді з екології сприяє екологічному вихованню учнів та є першим кроком залучення молоді до наукової діяльності.
 
Засідання
 
Динаміка екологічного боргу
 
 
Динаміка екологічного боргу
 
Експерти ВЕЛ висловлюють подяку Ярославі Пиндюрі, учениці 11 класу гімназії біотехнологій № 177 та її науковому керівнику Надії Борисівні Ткач за роботу над проєктом: «Безхатні собаки як елемент екологічного середовища міста», який спрямований на привернення уваги суспільства до проблеми безпритульних тварин та виховання гуманного ставлення до тварин у школярів.
Учасники ярмарку
 
Учасники ярмарку
 
Внаслідок повномасштабного вторгнення росії в деяких населених пунктах України збільшилася кількість безпритульних тварин. Причини різні: когось залишили господарі, коли швидко виїжджали у безпечніше місце, когось загубили по дорозі. Тварини, як і люди, переживають значний стрес у цей час. Всеукраїнська екологічна ліга закликає дбати про безпритульних тварин!
 
Графік
Переможці олімпіади:
10 клас
І місце – Козак Анастасія, учениця ліцею № 142, тема роботи: «Пристосування гідротарана до в’язких рідин та збільшення його продуктивності»;
ІІ місце –Ткач Софія, учениця гімназії біотехнологій № 177, тема роботи: «Утримання молюсків виду Ахатина велетенська (Achatina fulica) у домашніх умовах, їх роль у природі та житті людини»;
ІІІ місце – Рибачик Ілля, учень Політехнічного ліцею НТУУ «КПІ», тема роботи: «Екологічний слід киянина та шляхи його зменшення».
11 клас
І місце – Шехет Павло, учень Політехнічного ліцею НТУУ «КПІ» «Підвищення ефективності використання ґрунтів сонячними електростанціями»; Маврін Андрій, учень Політехнічного ліцею НТУУ «КПІ», тема роботи: «Механічний метод очищення поверхні акваторій від нафтопродуктів»;
ІІ місце – Стразілов Михайло, учень гімназії біотехнологій № 177, тема роботи: «Рослини-фільтратори прісних водойм»; Кравченко Альбіна, учениця гімназія № 59 імені О. М. Бойченка, тема роботи: «Вміст радіоактивних ізотопів у плодових тілах грибів, зібраних у різних регіонах України».
ІІІ місце – Цівінський Северин, учень гімназії біотехнологій №177, тема роботи: «Зменшення забруднення атмосфери за допомогою органічних фільтрів»; Страшний Василь, учень Політехнічного ліцею НТУУ «КПІ», тема роботи: «Підвищення ефективності вітро- сонячної енергетичної установки»; Бабенко Мирослава, учениця спеціалізованої школи № 196, тема роботи: «Дослідження вирощування мікрозелені».