Субота 20 квіт. 2024
Ядерний тероризм росії на Запорізькій АЕС

Сьогодні зранку, 12 жовтня о 08:59, внаслідок ракетного обстрілу російськими військами була пошкоджена підстанція «Дніпровська» у Дніпропетровській області. В результаті аварійно відімкнулася лінія зв’язку 750 кВ ЗАЕС – Дніпровська.
Відтак Запорізька АЕС опинилася повністю знеструмленою. В автоматичному режимі увімкнулись дизель-генератори. Енергоатом підготував і відправив на ЗАЕС чергову партію дизельного пального. Однак станом на 10:00 російська сторона не пропускає колону автомобілів.
Російські обстріли й пошкодження енергетичної інфраструктури, що пов’язані з роботою атомних станцій, є виявом ядерного тероризму, як і безпосередні обстріли ЗАЕС, та призводять до аналогічних наслідків і загроз радіаційної аварії.
Окупанти продовжують нехтувати ядерною та радіаційною безпекою найбільшої в Європі АЕС, загрожуючи світу радіаційною катастрофою.
Всеукраїнська екологічна ліга вимагає більш рішучих заходів від Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) для спільних дій у подоланні агресора та ядерного терориста – російської федерації. Першочерговим завданням є закриття від обстрілів території ядерних об’єктів в Україні!
Джерело: державне підприємство «Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом"», мережа Інтернет
Фото: мережа Інтернет

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи