П'ятниця 29 бер. 2024

Останні новини

Міжнародний день безпритульних тварин
Міжнародний день безпритульних тварин започатковано Міжнародним товариством захисту прав тварин (ISAR). Його відзначають 16 серпня з метою привернення уваги громадськості до проблем бродячих тварин.
В цей день проводяться акції проти застосування жорстоких методів регуляції чисельності безпритульних тварин, збираються кошти на створення спеціальних центрів для утримання покинутих тварин.
 
Цуценя
 
Безпритульні тварини є у кожному населеному пункті. Для України питання регулювання кількості безпритульних тварин, толерантного поводження з ними та будівництва нових притулків є надзвичайно актуальним.
Внаслідок повномасштабного вторгнення росії в деяких населених пунктах України збільшилася кількість безпритульних тварин. Причини різні: когось залишили господарі, коли швидко виїжджали у безпечніше місце, когось загубили по дорозі. Тварини, як і люди, переживають значний стрес у цей час.
 
Кіт
 
Поради щодо допомоги безпритульним тваринам під час війни:
– необхідно підгодувати тварин;
– якщо у Вас є можливість – прихистіть тварину у себе вдома;
– якщо Ви підібрали тварину і хочете відвезти її до притулку, то спершу дізнайтесь чи можуть там наразі приймати нових тварин, адже зараз багато притулків для тварин переповнені.
Важливу роль зараз відіграють притулки для тварин. Український досвід показує, що ці установи можуть існувати у вигляді благодійних організацій, комунальних підприємств або ж домашніх притулків. Всеукраїнська екологічна ліга закликає дбати про безпритульних тварин!
Текст: сайт ВЕЛ, мережа Інтернет
Фото: Національна поліція України, мережа Інтернет

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи