Версія для друку
Коментар щодо ядерного тероризму росії на Запорізькій АЕС
Дії російських військових на Запорізькій АЕС є актом безпрецедентного ядерного тероризму. Зараз тисячі людей перебувають під прямою загрозою ураження радіоактивними елементами!
Якщо російські окупанти спровокують аварію на Запорізькій АЕС, то площа зони відчуження може скласти 30 000 км2, а потенційно забрудненні території – 2 млн. км2. На ЗАЕС у 6 реакторах та сховищі відпрацьованого палива знаходиться до 18 000 паливних збірок, що у 10 разів більше, ніж було на ЧАЕС. Тоді практично вся територія Запорізької області буде непридатною для життя упродовж сотні років. Радіонуклідного забруднення зазнає і головна водна артерія України – Дніпро, а також Чорне море. Якщо після катастрофи на ЧАЕС радіаційного ураження зазнали 600 тис. людей, то у разі катастрофи на ЗАЕС ця кількість складе 1 млн. Це буде техногенна катастрофа глобального масштабу!
Всеукраїнська екологічна ліга вимагає більш рішучих заходів від Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) для спільних дій у подоланні агресора та ядерного терориста – російської федерації. Першочерговим завданням є закриття від обстрілів території ядерних об’єктів в Україні!
Більш детально про наслідки про можливі наслідки для довкілля та здоров’я населення у коментарі голови Всеукраїнської екологічної ліги, Тетяни Тимочко.
 
 

Медіа