П'ятниця 29 бер. 2024

Останні новини

Участь у засіданні Комітету з питань екологічної політики та природокористування ВРУ

Голова ВЕЛ Т. Тимочко у середу, 9 лютого, взяла участь у засіданні Комітету з питань екологічної політики та природокористування. На цьому засіданні Комітет, зокрема, розглянув питання про лист Міндовкілля щодо планованої діяльності ТОВ «Біляївський збагачувальний комбінат». Йшлося також про звернення депутатів Вільнянської міської ради до Голови ВРУ, голови депутатської фракції ПП «Слуга народу», та народних депутатів 9-го скликання з приводу публічної заяви народних депутатів від ПП «Слуга народу» О. Маріковського, А. Чорноморова, В. Стернійчука, та В. Струневича щодо екотероризму на Вільнянщині.

Голова ВЕЛ наголосила на неприпустимості безпідставного звинувачення політиками у екотероризмі громадських діячів чи місцеві органи влади. Право на захист довкілля надано Конституцією України, а доступ до інформації, участь громадськості в процесі прийняття рішень та доступ до правосуддя з питань, що стосуються довкілля забезпечується також міжнародними документами, ратифікованими Україною.

Комітет прийняв рішення доручити голові підкомітету з питань охорони і раціонального використання надр, народному депутату України Якименку П.В. та голові підкомітету з питань лісових ресурсів, об’єктів тваринного та рослинного світу, природних ландшафтів та об‘єктів природно-заповідного фонду, народному депутату України Овчинниковій Ю.Ю. підготувати протягом місяця висновки та рекомендації для заінтересованих центральних органів виконавчої влади щодо впливу діяльності зазначеного ТОВ з видобування корисних копалин на навколишнє природне середовище та загроз для довкілля, життя та здоров’я населення, рослинного і тваринного світу.

Окрім цього Комітет прийняв рішення включити до Плану роботи Комітету проведення слухань у Комітеті з питань вільного доступу до інформації про стан довкілля та захисту прав на безпечне для життя і здоров'я довкілля. Комітет доручив Голові Комітету визначити порядок проведення таких слухань та їх порядок денний, запропонувати формат і дату їх проведення.

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи