Версія для друку
Круглий стіл «Екологічні виклики в умовах воєнних дій»

Всеукраїнська екологічна ліга взяла участь у круглому столі «Екологічні виклики в умовах воєнних дій», який відбувся 21 квітня 2022 року в рамках ХVІ Всеукраїнської науково-практичної конференції «Екологічна безпека держави».

Організатором заходу є кафедра екології факультету екологічної безпеки, інженерії та технологій Національного авіаційного університету.

Учасниками круглого столу стали науковці, громадські діячі, студенти, аспіранти та молоді вчені, які цікавляться питаннями екологічної безпеки України та впливом військових дій на довкілля.

Голова Всеукраїнської екологічної ліги, Тетяна Тимочко, розповіла про основні екологічні загрози та ризики для довкілля, життя та здоров’я людей від російської військової агресії. Повномасштабне вторгнення Росії до України вже завдало та продовжує завдавати нищівної шкоди екосистемам, аварії на підприємства внаслідок ракетних обстрілів створюють ризики для здоров'я населення. Також, було зазначено, що навіть після завершення війни техногенні та екологічні катастрофи, які створюють російські окупанти, наслідки для навколишнього середовища будуть проявлятися роками.

Доповідачами конференції були окреслені питання, які пов’язані з еколого-геологічними ризиками, особливостями здійснення екологічного менеджменту, радіоекологічного моніторингу в умовах війни; новими викликами для авіації; можливостями застосування дистанційних методів для оцінювання порушених екосистем внаслідок військових дій. Також, були висвітлені питання щодо форм та методів довкіллевих практик для психологічної реабілітації дітей, які постраждали внаслідок російської військової агресії, зокрема застосування арт-терапії в природі для їх реабілітації.

Всеукраїнська екологічна ліга висловлює щиру подяку організаторам та учасникам заходу, які займаються вивченням наслідків військової агресії на навколишнє середовище. Діймо разом на захист довкілля!

IMG 20220421 170949 204