Четвер 28 бер. 2024
3 березня – Всесвітній день дикої природи

3 березня Дика природа2З метою привернення уваги до цінності дикої природи та її різноманітного значення (екологічного, генетичного, соціального, економічного, наукового, культурного та рекреаційного) 20 грудня 2013 р. шістдесят восьма сесія Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй постановила проголосити 3 березня – Всесвітнім днем дикої природи.

3 березня Дика природаСаме ця дата пов’язана з подією 1973 року, коли у Вашингтоні була підписана одна з найбільших угод з охорони дикої природи, Конвенція про міжнародну торгівлю видами дикої фауни і флори, що перебувають під загрозою зникнення (CITEС).

Однією з основних причин різкого зменшення багатьох видів тварин і рослин є міжнародна торгівля. Мета Конвенції полягає в розробленні умов гарантування того, що міжнародна торгівля дикими тваринами і рослинами не створює загрози їхньому виживанню. В ній представлено різні ступені захисту для більш ніж 33 тис. видів тварин і рослин. Цією Конвенцією визначено порядок торгівлі видами дикої флори і фауни стосовно трьох категорій, внесених до трьох додатків до Конвенції.

3 березня Дика природа4Під міжнародною охороною на сьогодні знаходиться близько 5600 видів тварин і більше 30 тисяч видів рослин. Об’єктами регулювання конвенції є не тільки живі тварини та рослини, а також загиблі і їх частини.

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи