Версія для друку
Національний форум «Поводження з відходами в Україні: законодавство, економіка, технології»

Емблема Форум Відходи2020Шановні пані та панове!

Національний форум «Поводження з відходами в Україні: законодавство, економіка, технології», відбудеться 8 – 10 жовтня 2020 року у м. Івано-Франківськ.

Ключова тема Форуму 2020 року

«Розроблення та реалізація регіональних Програм поводження з відходами: проблемні питання та кращі практики»

Організатор Форуму: Всеукраїнська екологічна ліга

Форум проводиться за сприяння: Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування, Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Івано-Франківської обласної державної адміністрації, Івано-Франківської обласної ради, Корпорації «Si Group Consort. Ltd.», ТОВ «Центру екологічної освіти та інформації».

Нова дата Форум1Метою Форуму є визначення в Україні проблем та шляхів подолання критичної ситуації у сфері поводження з побутовими та промисловими відходами на регіональному рівні, впровадження природоохоронних ініціатив та проектів, сприяння залученню інвестицій у сферу перероблення відходів, реалізація екологічно дружніх, ресурсо- та енергоефективних технологій в усіх секторах економіки, сприяння співпраці органів державної влади, місцевого самоврядування, громадських організацій, науки, бізнесу, формування нормативно-правової бази у сфері поводження з відходами, збереження довкілля, впровадження засад збалансованого розвитку в Україні.

В рамках Форуму відбудуться наступні заходи (Програма Форуму):

Перша пленарна сесія «Розроблення та реалізація регіональних Програм поводження з відходами: проблемні питання та кращі практики»;

Друга пленарна сесія «Правове регулювання та законодавчі ініціативи поводження з побутовими та промисловими відходами в Україні»;

Нова дата Форум2Круглі столи на теми:

- «Шляхи розв’язання проблем поводження з побутовими та промисловими відходами»,

- «Розроблення та впровадження заходів щодо поводження з небезпечними відходами (з особливою увагою до медичних відходів в умовах карантинних заходів»,

- «Екологічно-дружні технології перероблення відходів та рекультивації територій, порушених внаслідок розміщення побутових та промислових відходів»,

- «Інформаційна політика та просвіта у сфері поводження з відходами»,

- «Проблеми поводження з відходами сільського господарства тваринного походження та впровадження екологічно безпечних технологій перероблення», «Негативний влив сміттєзвалищ на природні екосистеми та життєдіяльність людей».

Крім того буде проведена презентація проекту Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) «Поводження з харчовими відходами в Україні: вивчення харчових витрат на рівні торгівлі, споживання та обслуговування».

Нова дата Форум4Також учасники Форуму матимуть можливість ознайомитись з обладнанням діючої сортувальної лінії у с. Рибне та з проектом рекультивації полігону побутових відходів у м. Снятин, Івано-Франківської області.

Участь у Національному форумі братимуть представники органів державної влади та місцевого самоврядування, науковці, бізнес-структури, які працюють у сфері поводження з відходами, підприємства-виробники техніки та обладнання перероблення відходів, установи, які працюють у галузі екологічної безпеки та охорони навколишнього середовища, природоохоронні громадські організації, ЗМІ.

Заходи Національного Форуму проводитимуться у відповідності із санітарно-епідеміологічними вимогами, зокрема: дотримання маскового режиму; температурний скринінг; забезпечення соціальної дистанції під час засідань, проживання та екскурсій; забезпечення технічних можливостей участі у Форумі в режимі он-лайн.

Для контактів та отримання додаткової інформації:

Неоніла Біла, телефони: +38 (096) 174 47 93, (099) 055 47 39, 044) 251-13-32

 e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Місце проведення: м. Івано-Франківськ, вул. Шевченка, 57 (Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, актова зала). 

!!! Вхід на територію Університету буде відбуватися виключно за списками зареєстрованих учасників.  

Оргкомітет при необхідності забезпечує всіх учасників захисними масками та проводить температурний скринінг.