Четвер 28 бер. 2024
Наслідки паводків та підтоплення у Карпатському регіоні України

Наслідки паводків 2Сьогодні, 8 липня у Комітеті Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування відбулося в онлайн-засідання, на якому було розглянуте питання наслідків паводків та підтоплення населених пунктів, територій, сільськогосподарських угідь і виробничих об’єктів, що відбулись в західних областях України.
Раніше Комітетом було створено робочу групу, яка має підготувати відповідне рішення з аналізом ситуації та пропозиціями з подолання наслідків паводків, а також рекомендації щодо запобігання руйнівним діям повеней і паводків у Карпатському регіоні України.
Представники ВЕЛ взяли участь в обговоренні проблеми і представили позицію Всеукраїнської екологічної ліги щодо запобігання руйнівним діям повеней і паводків в Карпатському регіоні України.

Наслідки паводків 3Комітет також розглянув проєкти Постанов № 3787 та № 3794, що спрямовані на вжиття невідкладних заходів, щодо подолання наслідків надзвичайної ситуації, спричиненої повенями в окремих районах Івано-Франківської, Чернівецької, Львівської та Закарпатської областей України та нормалізувати життя людей, які проживають на цих територіях.

Наслідки паводків 4За проєктами Постанов прийнято рішення, узгоджене з їх авторами, про внесення на розгляд парламенту комітетського варіанту Постанови, де запропоновано звернутися до Кабінету Міністрів України з вимогою збільшення видатків в розмірі 3 млрд 900 млн гривень та направлення вказаних коштів на фінансування заходів з ліквідації негативних наслідків, спричинених повенями. Проєкт також передбачатиме доручення уряду розробити та подати до ВРУ проект загальнодержавної програми економічного розвитку та охорони довкілля регіонів України, які знаходяться в районі дії паводків і повеней, підтоплення, а також контроль за використанням коштів Держбюджету.

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи