П'ятниця 26 квіт. 2024
Всеукраїнський День довкілля

ДеньДовкілля5У третю суботу квітня в Україні щорічно відзначають Всеукраїнський День довкілля, починаючи з 1999 року, згідно з  Указом Президента України «Про День довкілля» від 6 серпня 1998 року № 855/98 на підтримку ініціативи громадських природоохоронних організацій.

ДеньДовкілля4У цей день громадські активісти  проводять заходи, спрямовані на поліпшення стану навколишнього середовища, – очищення водних джерел, озеленення територій, збереження заповідних об҆єктів, поширення екологічних знань.

ДеньДовкілля6Довкілля – це всі живі та неживі об’єкти, що природно існують на Землі або в деякій її частині. Земля, вода, повітря, флора і фауна – все це довкілля, на стан якого впливає маса чинників – від кинутого на землю недопалка, папірця до величезних сміттєзвалищ і височезних труб промислових комплексів, що отруюють димом повітря мегаполісів; від убитого заради бивнів слона десь у Центральній Африці до вирубаних декількох гектарів лісу у Закарпатті. 

Головну загрозу довкіллю становить Людина – її байдужість, безкультур’я і безмежна жадібність.

ДеньДовкілля8

В цьому році, як ніколи, ми бачимо наслідки безвідповідальної діяльності людства.

ДеньДовкілля15Природа не витримує наш тиск. Їй необхідна наша допомога: можна починати з малого, адже кожна дрібниця має значення (сортування сміття, економія води та енергії, відмова від пластикових пакетів та пляшок, не викидати їжу).

Сформуйте своє відповідальне ставлення до Природи!

ДеньДовкілля14

В розділі "Новини":

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи