Версія для друку
Фільм «Торські степи: життя, смерть… воскресіння?»: повна версія у відкритому доступі

Всеукраїнською екологічною лігою у співпраці з телекомпанією «Орбіта» (м. Покровськ, Донецька область) за підтримки Донецької обласної державної адміністрації було знято перший в Україні науково-популярний повнометражний фільм про степи.

На прикладі фільму «Торські степи: життя, смерть… воскресіння?» висвітлюється ситуація, яка, незважаючи на локальний характер зйомок, носить загальнонаціональний та навіть частково міжнародний характер через певну універсальність степової проблематики.

Вашій увазі представлено справді унікальні та яскраві кадри відеозйомки, що супроводжуються не тільки захоплюючими краєвидами, а й змістовним текстовим наповненням. Фахово та комплексно у ньому розповідається про природу виникнення та існування степу, наводяться конкретні приклади існуючого у цьому середовищі біорізноманіття. Особлива увага приділяється антропогенному навантаженню на степові екосистеми.Подібне ставлення людей до скарбів своєї природи може мати катастрофічні та невідворотні наслідки.

Призначення цього фільму – показати всім, які цінні території людство може втратити, якщо не змінить своє ставлення до використання багатств Природи.

Степові ділянки розповсюджені у багатьох регіонах України, але фільм про степ було створено саме на Донеччині,  в 30-40 км від лінії воєнних дій. Але, мабуть, це не випадково. Крихкість буття загострює ціннісні імперативи, спонукає  до збереження найважливішого та прекрасного, вразливого та беззахисного, свого та рідного.

Фільм можна переглянути за посиланням:

Фільм "Торські степи: життя, смерть ... воскресіння?" на YouTube