П'ятниця 29 бер. 2024

Останні новини

Загроза сміттєвого колапсу в столиці

Загроза сміттєвого колапсу в столиці

5 полігонВкотре на проблеми поводження з відходами в Україні спекулюють різного ґатунку «політики». Перекриття під’їзду до п’ятого полігону призведе до сміттєвого колапсу столиці і прилеглих населених пунктах,  і водночас це вигідно комусь, хто не має жодного відношення до питань екологічної безпеки.

Але безпека і права людей – є одним із маркерів цивілізації країни. На жаль, в нашій країні навіть правами і безпекою людей готові маніпулювати заради особистих інтересів.
Вже котрий день відбувається перекриття п’ятого полігону в селі Підгірці Обухівського району, що на Київщині. Закриття полігону з першого жовтня 2018 року вимагає група людей, яка приїздить на автобусах щодня. І все було б добре, якби… Куди  дівати сміття з Києва? Засіяти всі прилеглі до міста лісосмуги та поля? А наслідки? А екологічна катастрофа?

Київська влада втратила багато часу, що мала б використовувати на будівництво нового сміттєпереробного заводу. Весь цивілізований світ використовує сміття як ресурс, який хоч і не безкоштовний, проте ресурс. А у нас невідомі «псевдоактивісти» блокують полігон який приймає 40% київського сміття. 

Виникають питання: Що робити з полігоном? Хто забезпечить консервацію полігону? Куди має подітись газ та фільтрат який вже є і ще буде виділятись?

Київ не зміг профінансувати будівництво нового заводу.

 Як київська влада має  фінансувати реконструкцію і рекультивацію полігону, коли треба  буде в авральному режимі вивозити по всіх областях України київське сміття?

Люди, які перекривають сміттєзвалище в Підгірцях свідомі того, що вони є екологічними терористами. Покинутий полігон без контролю рівня фільтрату, без дегазації та рекультивації – бомба уповільненої дії, яка призведе до екологічної катастрофи. Влада має рішуче захистити безпеку киян та місцевих мешканців, і забезпечити штатний режим роботи полігону – екологічно небезпечного об’єкту до повного його закриття. Сподіваємось, що і місцева влада с. Підгірці, і районна влада Обухівського району, і Київська влада дійдуть згоди і приймуть цивілізоване рішення щодо подальшої рекультивації п’ятого полігону та будівництва сміттєпереробного заводу.

В розділі "Новини":

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи