Четвер 28 бер. 2024
Всеукраїнська екологічна ліга провела семінар «Еколого-просвітницька діяльність у бібліотечній справі» у м. Тернопіль
17 трав. 2017

11117 травня 2017 р. у Тернопільській обласній універсальній науковій бібліотеці відбувся семінар «Еколого-просвітницька діяльність у бібліотечній справі», організатором якого є Всеукраїнська екологічна ліга.

У заході взяли участь фахівці 35 районних, міських та обласних бібліотек Тернопільщини.

На семінарі активісти Всеукраїнської екологічної ліги поділилися досвідом проведення інформаційно-просвітницької роботи серед населення. Було представлено програми акцій, конкурсів та інших інформаційно-просвітницьких заходів, які систематично проводить Всеукраїнська екологічна ліга. Бібліотекам було запропоновано долучитися до соціально-корисної справи у сфері підвищення рівня екологічної освіти та культури громадян.

Учасники семінару відзначили важливість та необхідність поширення літератури природоохоронного спрямування.

Члени Всеукраїнської екологічної ліги представили тритомне науково-довідкове видання «Екологічна енциклопедія». Згідно з Державною програмою забезпечення розвитку та функціонування української мови кожній бібліотеці-учаснику семінару був вручений ІІІ том видання Екологічної енциклопедії (І і ІІ томи були передані до бібліотек у попередні роки).

112

Учасники семінару були ознайомлені з проблемами збалансованого розвитку в Україні, цілями й пріоритетами та його основними напрямами.

Під час семінару бібліотекарам було продемонстровано деякі з форм і способів інформаційно-просвітницької роботи у сфері екології.

Підсумком просвітницького заходу є зацікавленість бібліотек у співпраці з Всеукраїнською екологічною лігою з питань проведення природоохоронних заходів та фахової роботи з підвищення рівня обізнаності громадян щодо екологічних проблем в Україні та шляхів їхнього подолання. 

В розділі "Новини":

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи