Субота 20 квіт. 2024
Мінприроди ігнорує екологічні проблеми на Сході України
13 квіт. 2017

Наслідки війниМіністерство екології та природних ресурсів України та міністр О. Семерак продовжують ігнорувати екологічні загрози, які виникли внаслідок воєнних дій на Сході України. Не було створено жодної комісії та не здійснено жодного виїзду для оцінки збитків, завданих довкіллю. Сотні гектарів цінних природних територій були знищені внаслідок бомбардувань, постраждали унікальні ділянки степу та бори сосни крейдяної. Забруднено ґрунти та водні об’єкти, проте досі немає документу, який би визначав стратегію відновлення природних територій на Сході України.

Скільки разів Міністр екології особисто був на зруйнованих територіях? Чому Міністерство демонструє повну бездіяльність у напрямку відновлення довкілля Донбасу? На ці відповіді немає питання.

Ще одним серйозним наслідком ведення бойових дій є небезпека руйнування промислових об’єктів, яких є досить багато на територіях Донецької та Луганської областей. 

Горить ліс після обстрілів

Пошкодження будь-якого з них може призвести до вибухів, руйнування складів і сховищ токсичних або сильнодіючих отруйних речовин та інших катастрофічних наслідків. У цьому напрямку Мінприроди також не здійснює вагомих кроків для визначення кількості зруйнованих підприємств та оцінки стану зберігання токсичних речовин на їхніх територіях. Всеукраїнська екологічна ліга з 2014 року здійснює громадську інвентаризацію екологічно небезпечних об’єктів на Сході України. Протягом трьох років наша організація вимагає від Міністерства екології та природних ресурсів України здійснення заходів щодо подолання екологічних наслідків бойових дій. Проте Мінприроди продовжує ігнорувати цю проблему, виправдовуючи свою бездіяльність обмеженим доступом до зони бойових дій.

В розділі "Новини":

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи