Версія для друку
У Центрі кращих практик збалансованого розвитку в Україні встановлено енергоощадне освітлення
01 лист. 2016

Під час реалізації проекту Всеукраїнської екологічної ліги  «Центр кращих практик збалансованого розвитку в Україні» у с. Виграїв, за підтримки Програми малих грантів ГЕФ, що впроваджуться ПРООН було встановлено систему енергоефетивного освітлення.

Впровадження енергоефективного зовнішнього освітлення є не лише кроком у напрямку скорочення світових викидів парникових газів, але шляхом до енергоефективності. Енергоефективне зовнішнє освітлення дає можливість скоротити енергоспоживання більш ніж на 60%. Відповідне енергоефективне обладнання дає колір світла, який є найбільш прицнятним для зорового сприйняття людиною.

Використане зовнішнє освітлення за такими технологіями:

– скріплені в обійму модулі - представляють капсульовані світлодіодні модулі. Застосування цієї технології дозволяє перейти від традиційних ламп розжарювання до світлодіодних;

– Len - системи  – кожний пучок світлодіодів покритий окремою лінзою. Переваги: хороший розподіл світла і контроль термальних параметрів світлодіодів;

– технологія лінз та рефлекторів –кожний світлодіод за допомогою відповідних лінз та рефлекторів рівномірно освітлює всю вулицю.

Переваги: зручність при встановленні та обслуговуванні; екологічно дружня; надпотужна і високоефективна; вартість впродовж життєвого циклу становить лише 20% від існуючих технологій зовнішнього освітлення.

Система освітлення є одним з основних споживачів електроенергії в будівлі. Світлодіодні освітлювальні прилади дозволяють значно скоротити витрати на електроенергію і при цьому є екологічно безпечними.

До Вашої уваги надається буклет «Час берегти енергію та світло», який містить основну інформацію щодо цих питань.