Субота 20 квіт. 2024
Завершення конкурсу годівничок для птахів
17 лют. 2016

DSC 066517 лютого 2016 року Всеукраїнська дитяча спілка «Екологічна варта», та Всеукраїнська екологічна ліга спільно з Бібліотекою для дітей імені О.Матросова організувала та провела конкурс годівничок в рамках акції «Наша допомога птахам». Учасниками конкурсу стали близько 30 учнів 4-х класів ЗОШ № 73 м. Києва.

DSC 0681Фахівці ВДС «Екологічна варта» провели з вихованцями цікаві екологічні ігри, конкурси та вікторини.  Учні відзначили, що годівнички є справжнім подарунком для пернатих і їх можна виготовляти з різноманітних матеріалів. Зазвичай можна використовувати матеріали, які викидають на смітник: порожні пластикові пляшки, картонні коробки, залишки фанери та ін. DSC 0818Учасники конкурсу були нагороджені почесними грамотами та подарунками. Приємним сюрпризом для дітлахів стали шапочки та шарфики, які вони отримали від Програми розвитку ООН в Україні. Захід пройшов у дружній та позитивній атмосфері.

Підгодовування взимку допомагає птахам пережити складний період та сприяє збільшенню їхньої чисельності.  Підгодовування - це один із основних способів приручення птахів, що дає змогу провести дослідження чисельності та видового складу певного регіону.

DSC 0847Усі годівнички були розвішані в місцевому парку.

В розділі "Новини":

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи