Версія для друку
Священний ліс Токіо
01 лип. 2016

001 Meiji JoeNazarianУ самому серці Токіо майже 100 років тому (а точніше, в 1920 році) понад 100 тисяч молодих добровольців посадили 100 тисяч дерев, які зібрали з усіх частин Японії, щоб створити священний ліс для нового храму Мейдзі. Передбачалося, що священний ліс площею 70 гектарів буде рости й оновлюватися без втручання людини.

Ліс підходить майже впритул до станції Harajuku і відкритий для відвідування цілодобово в будь-яку пору року. Шум і метушня зовнішнього світу зникають, як тільки Ви потрапляєте в нього через Велику браму на південному вході. За традицією, торії, або священні ворота, знаменують вхід до синтоїстського храму або священного простору.

«Цей рукотворний ліс створили, щоб він ріс тут вічно. Ми проводимо регулярні спостереження, щоб переконатися в тому, що він розвивається так, як заплановано. У 2011 році ми дослідили, що  з погляду біорізноманіття ліс містить набагато менше чужорідних видів порівняно з районами навколо центру Токіо», – розповідає менеджер зі зв'язків з громадськістю Мікі Фукутоку.

Храм Мейдзі збудовано для збереження божественних душ Імператора Мейдзі та його дружини Сьокен.

Докладніше http://www.ecology.com/2016/02/25/meiji-jingu-forest-heart-tokyo/