Субота 20 квіт. 2024
Науково-практичний семінар «Діяльність суб'єктів господарювання у сфері водокористування: законодавство, економіка, технології»
21 бер. 2016

16 березня 2016 р. у кінозалі Черкаського державного технологічного університету відбувся науково-практичний семінар «Діяльність суб'єктів господарювання у сфері водокористування: законодавство, економіка, технології», присвячений питанням у сфері водокористування.

Ініціатором проведення семінару виступила Черкаська обласна організація Всеукраїнської екологічної ліги.

У семінарі взяли участь фахівці Управління екології та природних ресурсів Черкаської ОДА, Державної екологічної інспекції у Черкаській області, Черкаського регіонального управління водних ресурсів, ТОВ «ТРІМ СТАР», науковці та студенти Черкаського державного технологічного університету, спеціалісти з питань водокористування промислових, комунальних та інших  підприємств та організацій області.

З вітальним словом до учасників семінару виступив в.о. ректора ЧДТУ, доктор економічних наук, професор Назаренко С.А. У своїй промові він підкреслив актуальність проведення наукового семінару саме з такої тематики, висказав впевненість про можливість знайти нові ефективні шляхи вирішення проблем з водокористування та побажав учасникам семінару успішної роботи, цікавих доповідей та дискусій.

Про повноваження управління екології та природних ресурсів Черкаської ОДА щодо видачі дозволів на спеціальне водокористування було докладно поінформовано у доповіді заступника начальника управління екології та природних ресурсів Черкаської обласної державної адміністрації Довгої Л.В.

Начальник відділу інструментально-лабораторного контролю Державної екологічної інспекції у Черкаській області Тарабукіна В.П.  розглянула питання лабораторного контролю якості стічних вод та надала відповіді на запитання щодо державного контролю у сфері охорони водних ресурсів.

Іванюк В.О.–начальник відділу комплексного використання водних ресурсів Черкаського регіонального управління водних ресурсів розповіла про правила оформлення звітності по формі 2ТП-Водгосп та роз`яснила порядок надання висновків щодо можливості видачі дозволів на спеціальне водокористування.

Вирішення проблем з раціонального водокористування, водопідготовки та очищення стічних вод неможливе без впровадження нових технологічних процесів стверджував у своїй доповіді доктор технічних наук, професор ЧДТУ Столяренко Г.С., пропонуючи учасникам нові технології, розроблені на базі кафедри хімії та хімічної технології неорганічних речовин ЧДТУ.

Учасникам семінару були роздані інформаційні матеріали та надана інформація щодо можливості молоді отримати знання і відповідну освіту щодо питань водокористування, маючи при цьому можливість пройти стажування за кордоном, оскільки університет бере участь у двох міжнародних проектах, пов`язаних з водною тематикою: «Водна Гармонія» та «Еразмус плюс». Основним напрямком проектів є мобільність студентів та навчання інноваційним методам вирішення проблем з водопідготовки питної води та очищення стічних вод.

В розділі "Новини":

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи