Версія для друку
Активісти продовжують долучатися до акції "Всеукраїнський урок екологічних знань"
30 жовт. 2015

DSCF0907 saitУ вересні 2015 року з ініціативи Всеукраїнської екологічної ліги, Всеукраїнської дитячої спілки «Екологічна варта», Національного молодіжного центру «Екологічні ініціативи» та в рамках акції «Всеукраїнський урок екологічних знань» у багатьох областях України було проведено уроки екологічних знань. До цієї акції долучилися багато небайдужих педагогів, керівників гуртків, науковців. Усі заняття відрізнялися за змістом і тематикою, але завжди були цікавими для дітей, інформативними та містили екологічну складову. Учні брали участь у заходах з великим ентузіазмом.

Один з таких заходів проводила: Шевчук Марина Олександрівна, керівник гуртка міського центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді Чернівецької міської ради  для учнів Чернівецької спеціалізованої школи І–ІІІ ступенів № 22.

Метою позакласного заходу під назвою «Юні друзі природи» є розвиток в учнів відповідальності, оцінювання впливу людини на природу; виховання любові й поваги до природи, формування екологічної культури, почуття відповідальності за свої дії.

IMG 5331 saitПід час заняття вихованці поглибили свої знання з екології, шляхом підбирання слів до терміна, складання лото та зачитування інформації. Учні відповідали на запитання вікторини та гри «Віриш – не віриш». У конкурсі «ПОКАЗУХА» учні могли проявити свої театральні таланти, показуючи жестами, мімікою, рухами тіла слова-терміни, які необхідно було відгадати команді-противнику.

Дуже цікавою формою роботи виявився «Диктант для шпигуна» під час якої аркуші з текстом прикріплюються до стін якнайдалі від команди, для якої вони призначені. Один з членів команди стає «шпигуном». Він підходить до тексту (стільки разів, скільки потрібно), читає його, запам’ятовує, повертається до команди й диктує їм. Після закінчення команди зачитують свої диктанти, перемагає та, яка закінчила роботу раніше і не зробила помилок (або зробила менше за інших).

Демонстрація мультимедійної презентації теж не пройшла повз увагу учнів, оскільки там була подана цікава інформація про Карпати.

Багато емоцій також викликав конкурс «Запитання з торбинки» під час якого капітан кожної команди витягував запитання з торбинки, а команда готувалася і відповідала.

Загалом позакласний захід залишив багато позитивних емоцій у вихованців. Усі цілі заняття були повністю досягнуті. Якщо Ви бажаєте провести такий позакласний захід для учнів своєї школи, то більш детально ви можете ознайомитися з ним, завантаживши файл, що знаходиться нижче.

Екологічний урок (Шевчук М. О., керівник гуртка міського центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді Чернівецької міської ради)