Четвер 28 бер. 2024
Всеукраїнська екологічна ліга провела семінари для вчителів та бібліотекарів Миколаївщини
16 квіт. 2015

У рамках ініціативи «Громадське лобіювання інтеграції екологічної складової у стратегії і програми регіонального розвитку» Всеукраїнська екологічна ліга провела просвітницькі семінари для вчителів та бібліотекарів Миколаївської області.

IMG 233915 квітня 2015 року в приміщенні Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбувся семінар «Еколого-просвітницька діяльність у педагогічній діяльності», на якому фахівці ВЕЛ розповідали про педагогічні методи та прийоми, які використовують для формування у дітей екологічного світогляду та дбайливого ставлення до природи.

У семінарі взяли участь учителі з більш ніж 20-ти населених пунктів Миколаївської області.

IMG 250216 квітня 2015 року в Миколаївській обласній науковій бібліотеці імені О. Гмирьова відбувся семінар «Еколого-просвітницька діяльність у бібліотечній справі». Експерти Всеукраїнської екологічної ліги зосередили увагу на проблемах споживацького способу життя, коли людина для задоволення свої потреб використовує більше речей, ніж їй потрібно. При цьому більшу частину з них викидають до ще того, як предмети втратять свої функціональні властивості. Таким чином, швидкість утворення побутового сміття перевищує темпи його утилізації. Учасникам семінару був продемонстрований фільм «Історія речей», в якому показано екологічні наслідки масштабного виробництва  товарів у бідних країнах світу.

Бібліотекарям Миколаївської області було безкоштовно передано 68 екземплярів третього тому Екологічної енциклопедії та комплекти літератури природоохоронного спрямування.

Докладніше про заходи

В розділі "Новини":

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи