Версія для друку
Непридатні пестициди - боротьбу розпочато
30 вер. 2014

 

Нарешті мешканці Овруцького району зітхнуть з полегшенням, адже 27 вересня 2014 року у селі Покалів (Житомирська область) було проведення очищення території покинутого складу з непридатними пестицидами. Отрутохімікати, у яких закінчився термін дії, потребують зберігання в особливих умовах, а саме у гідроізольованих герметичних ємностях, у місцях недоступних для впливу кліматичних факторів (докладніше про пестициди дивись тут).

  фото 3  фото 2_1

Перезатарювання непридатних до використання пестицидів у с. Покалів

На території села Покалів був розташований склад з непридатними пестицидами, які зберігалися практично під відкритим небом у розірваних упаковках. Доступ до пестицидів був нічим не обмежений, оскільки покинутий склад не охоронявся.

Всеукраїнська екологічна ліга сумісно з компанією Сі Буд Систем провели інвентаризацію та перезатарення  пестицидів у герметичні ємності. Всього було запаковано 41 бочку (1474 кг непридатних пестицидів). По завершенні перезатарювання було складено Акт очищення території від непридатних до використання пестицидів.

 

Ці бочки будуть замуровані на території складу для обмеження до них доступу та захисту від впливу кліматичних факторів (дощу, сонця).

 Перевіряти якість перезатарення пестицидів приїхали французькі колеги, які  були вражені такою кількістю необлаштованих складів, де під дощем, сонцем та снігом знаходяться отрутохімікати.

France

Франція підтримує Україну!

Всеукраїнська екологічна ліга попереджає:

пестициди є дуже токсичними речовинами, які потребують надзвичайно обережного поводження, а саме:

1) Не дозволяйте своїм дітям перебувати біля звалищ або поблизу місць, де працюють з хімічними речовинами.

2) Під час роботи з отрутохімікатами та пестицидами необхідно одягати засоби індивідуального захисту: респіратор, комбінезон, гумові чоботи та рукавички.

3) У разі отруєння негайно зверніться до лікаря та повідомте, з яким отрутохімікатами мали справу.

4)Якщо Ви знайшли поблизу помешкання або населеного пункту стихійне звалище або склад непридатних пестицидів, у жодному разі не наближайтеся до них дуже близько.

Якщо Ви бажаєте отримати більше інформації про поводження з непридатними пестицидами, надішліть нам лист на електронну пошту:

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.