Версія для друку
На Житомирщині проводять інвентаризацію залишків отрутохімікатів
19 вер. 2014

Всеукраїнська екологічна ліга у рамках спільного проекту з Продовольчою та сільськогосподарською організацією ООН (FAO) розпочала масштабну роботу з оцінки стану зберігання непридатних пестицидів на території Житомирської області.

Перший район, який експерти обрали для обстеження, – Овруцький. Стан залишків отруйних речовин у селах Покалів, Можари, Нові Велідники, Веселівка району виявився критичним.

Накопичення непридатних пестицидів становить екологічну небезпеку для населення – і потребує негайного їх перезатарювання.

Голова Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко повідомила, що інвентаризацію та перезатарювання наявних обсягів непридатних хімічних речовин на території Овруцького району буде здійснено протягом вересня-жовтня.

Водночас, впродовж місяця експерти оглянуть місця зберігання отрутохімікатів у Коростенському, Лугинському та Олевському районах Житомирської області.

Проект «Непридатні пестициди: зменшення ризиків та шляхи розв’язання проблеми» також буде реалізовано ще в кількох регіонах України. Крім оцінювання стану зберігання, інвентаризації та перезатарювання пестицидів, експерти додатково вивчатьстан обізнаності населення стосовно шкідливості цих відходів, небезпеки їхнього використання в побуті.

Для контактів:

координатор проекту у Житомирській області

Оксана Мартинова

контактний телефон:(099) 055 47 39

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Докладніше зі спільним проектом Всеукраїнської екологічної ліги й Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (FAO) можна ознайомитися тут:

http://www.ecoleague.net/diialnist/kampanii-na-zakhyst-dovkillia/pestytsydy-zmenshennia-ryzykiv