Версія для друку
Робота експертної групи ВЕЛ з оцінки стану зберігання непридатних пестицидів
18 вер. 2014

18 вересня 2014 року в Овруцькому районі Житомирської області працює експертна група, яка проводить оцінку стану зберігання непридатних до застосування пестицидів на території хімскладів у селах Покалів, Можари, Нові Велідники, Веселівка.

Всеукраїнська екологічна ліга за підтримки Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (FAO)розпочинає роботу над проектом «Непридатні пестициди: зменшення ризиків та шляхи розв’язання проблеми».

Метою діяльності є підвищення інформованості населення про шкідливість зберігання та використання непридатних пестицидів, а також їх перезатарювання  для подальшого вилучення та утилізації.

Токсичність пестицидів для людини, можливість отруєння ними, здатність зберігатися в навколишньому середовищі, накопичуватися в продуктах харчування обумовлює необхідність встановлення науково обґрунтованих рекомендацій і обмежень (правил, регламентів) для використання, транспортування, зберігання та утилізації.

Одним із етапів проекту є інвентаризація наявних об’ємів непридатних пестицидів на складах для визначення ступеня їх безпеки.

 Для контактів:

координатор проекту у Житомирській області

Мартинова Оксана

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.">

Детальніше:

http://www.ecoleague.net/diialnist/kampanii-na-zakhyst-dovkillia/pestytsydy-zmenshennia-ryzykiv