Субота 20 квіт. 2024
Прес-конференція Масові порушення режиму заповідності у національному природному парку «Голосіївський»
10 вер. 2014

12 вересня 2014 року відбудеться прес-коференція, присвячена питанню порушення заповідного режиму на території найбільшого об’єкта природно-заповідного фонду Києва.

Організаторами заходу виступили Всеукраїнська екологічна ліга, Київський еколого-культурний центр та Спілка порятунку Голосіїва.

Національний природний парк «Голосіївський» має тривалу і складну історію заповідання, оскільки понад 10 років природоохоронці вимагали від влади рішення про підвищення статусу цієї зеленої зони.

Але нещодавно парк спіткала нова загроза – незаконне природокористування на його території знищує природні екосистеми та створює небезпеку для місцевих Червонокнижних видів. Господарська забудова, незаконний видобуток піску та вирубка дерев на території національного природного парку є грубими порушеннями режиму заповідності.

Варто зазначити, що 27 березня 2014 року Київська природоохоронна прокуратура порушила кримінальну справу проти добувачів піску, проте, через півроку порушники продовжили свою незаконну діяльність.

На прес-конференції журналісти матимуть змогу задавати будь-які питання відносно порушення заповідного режиму на території національного природного парку.

Крім цього, після прес-конференції журналістів запрошують взяти участь у рейді, під час якого будуть показані незаконно збудований вольєр для полювання на кабанів, місця намивання піску та вирубки дерев, звалища побутового сміття та необлаштовані стаціонарні місця для відпочинку.

Буде організовано транспорт для поїздки до місць порушень заповідного режиму.

Дата проведення прес-конференції: 12 вересня 2014 р.

Час проведення: 10.00–11.00

Місце проведення: м. Київ, готель «Мир» (Пр. 40-річчя Жовтня, 70), конференц-зал.

В розділі "Новини":

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи