П'ятниця 19 квіт. 2024
Зупинити незаконну торгівлю деревиною у Європі!
20 серп. 2014

Дослідження, проведене WWF у першій половині 2014 року, показало, що лише 11 країн Євросоюзу розробили достатньо жорстке національне законодавство для контролю нелегального виробництва дерев’яних виробів.

З’ясувалося, що більш ніж через рік після набрання чинності закону ЄС, що регулює торгівлю деревиною, багато країн ЄС як і раніше не в змозі зупинити проникнення нелегальних виробів з деревини на ринок Європейського союзу.

"За оцінками Світового банку у всьому світі кожні дві секунди площа лісу розміром з футбольне поле під корінь вирубується нелегальними лісозаготівниками. Виникає занепокоєння, оскільки не зважаючи на повну поінформованість країн ЄС щодо розмірів і впливу незаконних рубок на довкілля, та їхньої ролі у посиленні такої злочинної діяльності, члени ЄС досі дозволяють ввозити тонни незаконно вирубаної деревини на свої території», розповіла співробітник відділу з лісової політики WWF Анке Шульмейстер.

Незаконно вирубана деревина складає 30% товарів світового ринку торгівлі деревиною, а також сприяє винищенню 50% площі тропічних лісів  Центральної Африки, Амазонії  та Південно-Східної Азії.

http://wwf.panda.org/?226854/EU-countries-failing-to-halt-illegal-timber-trade

В розділі "Новини":

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи